Albumpremier! Nyilas Reni & Ők: Póráz nélkül

2016.08.22. 19:00, rerecorder

nyilasreni-promo-szepesi-boglarka-04.jpg

A Nyilas Reni & Ők zenekar történetmesélős popzenéje hat év "faragás-csiszolás" után jutott el addig, hogy a legjobb tizenkét dal egy bemutatkozó albummá állt össze. Ez a Póráz nélkül - premier! 

nyilasreni-poraz-nelkul-lemezborito.jpgAz énekes-dalszerző Nyilas Reni a kezdetekben csak egy szál gitárral állt ki a színpadra, majd 2012-ben több debreceni zenésztársával, az "Ők"-kel egy hattagú zenekarrá alakultak. Beck Zoli szavaival „igazi és szép történeteket” elmesélő, szolidan eklektikus, finoman hangszerelt dalaik hol vidámak, hol melankolikusak – a frontember szerint leginkább mindegyik egy állítás. 2012 óta négy EP-t jelentettek meg, melyet most a felnőtté válásként megélt első nagylemez, a Póráz nélkül követ. „Óriási megkönnyebbülés ez a lemez, hiszen évek óta várnak megjelenésre a dalok” – mondja Nyilas Reni a Recordernek.

A Póráz nélkül igyekszik visszafejteni azt az utat, amelyet megalakulásuk óta járt végig a dalszerző és a zenekar. „Végre már nem csak a fejünkben léteznek ezek a szerzemények.” 

Az előző kislemezhez hasonlóan, most is a 30Y-hoz, Varga Ádámhoz és Beck Zolihoz fordultak zenei produceri segítségért. Ádám nemcsak producerként, de hangmérnökként is jegyzi a lemezt. „Egy intenzív hetet töltöttünk el a 30Y stúdiójában, hogy teljesen összeálljon a lemez, így keltünk és feküdtünk, ott éltük az egészet.”

A tizenkét számos nagylemezen balladáktól pörgős slágerekig széles spektrumot lefed a zenekar bemutatkozó anyaga. A címadó Póráz nélkül című dalhoz klip is készült, ez a szám éveken keresztül volt része a koncertprogramnak, de a stúdiófelvételkor teljesen újjászületett, modern formát öltött.

Büszkék, de főként izgatottak vagyunk, hogy az emberek véleményt alkotnak majd valamiről, amit mi alkottunk.”

nyilasreni-poraz-nelkul-werk-turosbalazs-05.jpg

 

és akkor a friss nagylemez, lehet róla véleményt alkotni: 


valamint a Póráz nélkül című dal klipje: 


nyitókép:
Szepesi Boglárka
másik fotó: Túrós Balázs

Nyilas Reni Facebook-oldal

https://recorder.blog.hu/2016/08/22/albumpremier_nyilas_reni_ok_poraz_nelkul
Albumpremier! Nyilas Reni & Ők: Póráz nélkül
süti beállítások módosítása