Itt a Cseh Tamás Program – StabilFrazír

2016.08.16. 08:00, therecorder

stabilfrazir.jpg

A Cseh Tamás Program induló zenekarokat-előadókat támogató alprogramjának legutóbbi nyertesei közül 2016 augusztusában 15-öt mutat be a CSTP a Recorderen, íme abc-rendben a tizenkettedik, a StabilFrazír.

A bajai ska-reggae banda olyan igényes, szakmailag is értékes zenével kíván előállni, amelyre lehet táncolni, önfeledten szórakozni is. A Cseh Tamás Program által támogatott zenekar tagjai azt vallják, hogy a zenéjük mindenkié, és céljuk, hogy minél többen hallgassák őket, így bárki meggyőződhet róla, kedveli-e ezt a stílust.

A bajai StabilFrazír zenekar 2011 óta viseli nevét, az alapítók – Ódor Krisztián énekes, gitáros, Juhász Norbert gitáros, Hunyadi Gábor basszusgitáros és Kovács András dobos – mellé pedig az elmúlt években Tóth Viktor hegedűs, Tari Martin szaxofonos és Hegedűs Gábor billentyűs is csatlakozott. A banda 2016 nyarán három fúvóst: Vereb Jani harsonást, Földi Jácint trombitást és Csányi Latzy tenorszaxofonost is köszönthette csapatában.

A zenekar magja már korábban is együtt zenélt a Strange nevű együttesben, ahol a kezdeti négyes – dob, basszus, gitár és ének – lényegesen egyszerűbb, punkosabb hangzást produkált. Az új formáció tagjaihoz azonban közelebb áll a reggae, a ska és az ezekkel rokon műfajok, így a StabilFrazír már ez utóbbiakból merít ihletet – írják az oldalukon, ahol azt is megtudhatjuk, hogy az együttes a hegedű és a fúvósszekció hangszereivel kibővítve új irányvonalat követ.

Az új hangzásvilágot a feszes ska, a reggae-ritmusok, valamint a magyar és a balkáni népzene stílusjegyei alkotják. A kizárólag magyar nyelven előadott számok egyszerre progresszívak és dinamikusak, ugyanakkor kiváló lehetőséget nyújtanak a táncolásra, a bulizásra.

A StabilFrazír zenekar a Cseh Tamás Programnak köszönhetően kora tavasszal elkezdte készíteni bemutatkozó nagylemezét, melyről az első friss sláger – a Hétvégére – és a dalhoz készült videóklip július 8-án jelent meg a Lángoló Gitárok oldalán.

Mentoruk: Bodnár Tibor, aki a Ladánybene 27 zenekar vezetője és az LB27 Reggae Camp főszervezője.

 




A
cikksorozat a Cseh Tamás Program együttműködésével készül.

https://recorder.blog.hu/2016/08/16/itt_a_cseh_tamas_program_stabilfrazir
Itt a Cseh Tamás Program – StabilFrazír
süti beállítások módosítása