Itt a Cseh Tamás Program - SoulClap Budapest

2016.08.15. 08:00, therecorder

soulclap_budapest.jpg

A Cseh Tamás Program induló zenekarokat-előadókat támogató alprogramjának legutóbbi nyertesei közül 2016 augusztusában 15-öt mutat be a CSTP a Recorderen, íme az abc-rendben a tizenegyedik, a SoulClap Budapest.

Kollektíva, baráti társaság, egyszerre dj- és producercsapat, zenekar” – vallja egy interjúban Bognár Szabolcs, az egyik alapító a SoulClap Budapest nevet viselő formációról. A hiphopot, soult, funkot, jazzt, elektronikát ötvöző banda eddig olyan sztárokkal működött együtt, mint a brooklyni rapper, iLLspokinn vagy a londoni dj-producer, Emmavie.

A zenekart 2010-ben alapította Bognár Szabolcs, Zahár Fanni és Zsigri Bálint. Jelenleg négy dj-jük van: Bálint (dj, producer), Örsi András (dj, producer, scratch), valamint Tanka István (dj, producer, scratch, mastering) és Szabolcs, bár ő elsősorban billentyűsként tekint magára, aki zeneírással és producerkedéssel is foglalkozik. A basszusgitáros szerepét Heilig Tamás tölti be, a dobosuk Boros Levente, Zahár Fanni pedig fuvolázik a zenekarban.

A tagok rajonganak a ’90-es évekbeli hiphopért – ez az a stílus, amely összeköti őket – és szeretik a ’70- es évek koszos funkját is. Olyan előadók inspirálták őket, mint James Brown, D’Angelo, vagy ha jazzről van szó, akkor Miles Davis. A SoulClap újvonalas, improvizatív muzsikát játszik, élő hangszerekkel vegyítve.

A banda nem aprózza el: habár csak hat éve alakultak, számos neves külföldi sztárral dolgoztak már együtt. A brooklyni rapperrel, iLLspokinn-nal közösen készítették el a Let’s Get It Together és az Are You Listenin? című dalokat, emellett zenéltek együtt a londoni Emmavie dj-producerrel, előadóművésszel, illetve az amszterdami Sarah-Jane-nel is.

A fiatalok sikeresen pályáztak a Cseh Tamás Programban, így elkészülhetett lemezük.

Mentoruk: Élő Márton, az Irie Maffia alapítótagja, zenei producere és trombitása, ezen kívül Sena, ELO & Fokn Bois producere is.




A cikksorozat a Cseh Tamás Program együttműködésével készül.

https://recorder.blog.hu/2016/08/15/itt_a_cseh_tamas_program_soulclap_budapest
Itt a Cseh Tamás Program - SoulClap Budapest
süti beállítások módosítása