A Dusky és Wiley közös dalának klipje garantáltan lehűt

2016.08.15. 21:09, Frontrecorder

icecold.jpg

Az OutKast Hey Ya című slágere óta tudjuk, hogy "what's cooler than being cool? ICE COLD!" Itt mutatunk egy klipet, ami kúl is és jéghideg is - a Dusky houseduó és a grime-király Wiley közös dalának kisfilmjét egy jéggyárban forgatták.

Alfie Granger-Howell és Nick Harriman producerpárosa 2012-ben, a Disclosure sikerének nyomában feltolult brit house-újhullámmal tűnt fel, és azóta ontják a garage/deep/progressive house elemekből épített zenéket, inkább az underground klubokat, mint a rádiókat, slágerlistákat megcélozva. Szeptember 30-án megjelenő új, nagykiadós albumukon (2011-ben adták ki az elsőt, de az még a prog house-os korszakuk lenyomata volt) viszont más tánczenei területekre is átmerészkednek; ennek egyik technüs/grime-os beütésű Sort It Out Sharon, melyben a grime műfaj egyik kulcsfigurája, az mc-producer Wiley rappel.

FELZÁRKÓZNÁL GIME-BÓL? ITT VANNAK A KÖTELEZŐK.

Az ő védjegyes eski beat-hangzása egyértelműen felismerhető a zenei alapban, a számhoz forgatott klip pedig erre a - nyilvánvalóan szándékos - utalásra asszociál tovább: az eski az Eskiboy-ból, Wiley becenevéből jön, ami az eszkimóból ered, ha pedig eszkimó, akkor jég. Ben Reed rendező egy thaiföldi jéggyárban és környékén vett fel spontán és beállított jeleneteket, aztán a képet invertálta, ezzel az egyszerűen hatásos trükkel a látvány egészen borzongató és földöntúli lett.


és az Outer címen érkező album előző single-jének pupillatágító klipje:

Címkék: wiley dusky
https://recorder.blog.hu/2016/08/15/a_dusky_es_wiley_kozos_dalanak_klipje_garantaltan_lehut
A Dusky és Wiley közös dalának klipje garantáltan lehűt
süti beállítások módosítása