Itt a Cseh Tamás Program - Saverne

2016.08.13. 08:00, therecorder

saverne.jpg

A Cseh Tamás Program induló zenekarokat-előadókat támogató alprogramjának legutóbbi nyertesei közül 2016 augusztusában 15-öt mutat be a CSTP a Recorderen, íme az abc-rendben a kilencedik, a Saverne.

A Saverne Kocsis Bence dalszerző, producer, énekes, Csépai Gábor mc és Székács Dániel dj háromtagú zenekara, mely a klasszikus dalszerző-énekes hagyományt keresztezi a modern elektronikus tánczenével. A produkció már két éve koncertezik, jelentősebb fesztiválokon is megfordultak annak ellenére, hogy eddig csak single megjelenéseik voltak.

A modern elektronikus zene és a rock találkozása igazán egyedi hangzásvilágot teremt a Saverne számaiban, melynek tagjai legfontosabb zenei inspirációként a Justice-t, a C2C-t, a Flume-t, a Glitch Mobot, Stromae-t, a Gorillazt, Jack White-ot és a Foreign Beggarst sorolják fel. A Saverne alapvetően elektronikus zenei produkció, ám az akusztikus hangzás sem áll távol tőlük. A Cseh Tamás Programnak köszönhetően jelent meg 2016-ban a banda Saverne című nagylemeze, a Hendrix című számhoz pedig elkészült egy posztapokaliptikus hangulatot idéző, igényesen rajzolt animációs videóklip is az Airplan Studio jóvoltából, melyre a külföldi sajtó is felfigyelt.

Kocsis Bence és Székács Dániel a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen végeztek, a képi megjelenítés kreatív kiaknázása, a vizualitás rendkívül fontos a zenekar számára, melyet az egyedi videóklipek mellett az is jól példáz, hogy koncertjeiken vj is közreműködik. A Saverne tagjai nem is titkolják, hogy szeretnek játszani a zene és a kép kapcsolatával, és a klipkészítés fázisaiból is kiveszik a részüket.

Számaik egytől egyig angol nyelven íródtak, de a csapat nem tartja kizártnak, hogy a jövőben egy-két magyar nyelvű dal is bekerüljön a repertoárjukba. Egyre több külföldi és hazai koncertet adnak, felléptek többek között az EFOTT-on, a Balaton Soundon és Amszterdamban is.

Mentoruk: Baranyai Dániel Eckü, a Hősök rapcsapat tagja.



A cikksorozat a Cseh Tamás Program együttműködésével készül.

https://recorder.blog.hu/2016/08/13/itt_a_cseh_tamas_program_saverne
Itt a Cseh Tamás Program - Saverne
süti beállítások módosítása