Itt a Cseh Tamás Program – Junkie Jack Flash

2016.08.09. 08:00, rerecorder

junkie_jack_flash.jpg

A Cseh Tamás Program induló zenekarokat-előadókat támogató alprogramjának legutóbbi nyertesei közül 2016 augusztusában 15-öt mutat be a CSTP a Recorderen, íme az abc-rendben az ötödik, a Junkie Jack Flash.

A 2012-ben alakult, pécsi illetőségű Junkie Jack Flash nem ígér mást, mint „mocskos, zabolázatlan rock and rollt”. A négy srác (Pető Szabi – ének, gitár, Makk Vata – dob, Szénás-Máthé Nándor – gitár, szaxofon, vokál, Balvin Levente – bassz) megismerkedése nem egy jól sikerült kocsmázós estére nyúlik vissza, ahogyan az általában lenni szokott. Az Aerosmith-en, Led Zeppelinen és The Rolling Stones-on nevelkedett fiúk sokkal régebbről ismerik egymást, ugyanis egy bölcsődébe jártak, és igazi lokálpatrióták, büszkék pécsi gyökereikre.

A dalokat főként Pető Szabi szerzi, de a jammelgetések közepette mindenki hoz ötleteket. A zenekar Az élvezetnek fejjel című első lemezét az R33 tehetségkutatón elért győzelmének köszönheti, majd a Cseh Tamás Programban való sikeres pályázás már az eggyel komolyabb hangvételű, ötszámos EP megjelenését is lehetővé tette. A …légy, ami lennél! az igazi, zúzós Junkie Jack Flash-koncertek hangulatát idézi meg – az album készítésekor először a hangszeres részeket rögzítették, és csak utána az éneket. A számokhoz fűzött kommentárokból kiderül, hogy találunk köztük tökös punknótát, skizofrén behatású szöveget és személyes hangvételű, szerelmes dalt is.

A 2015-ös év sok újdonságot és elismerést hozott a Junkie Jack Flash életébe: helyet kaptak a Hard Rock Rising nemzetközi mezőnyében, valamint díjakat zsebeltek be a Roxigeten és a Budapest Music Expo Öröm a zene elnevezésű tehetségkutatóján. A srácok imádnak bulizni, fesztiválozni, az utóbbi hónapokban az ország számos pontján, például a Művészetek Völgyében és a szolnoki Gitármánia Táborban is megmutatkoztak, illetve a Sziget Fesztiválon is találkozhatunk velük.

Mentoruk: Kovács Ákos Dadan, a Fish!, a Supernem és a Mocsok 1 Kölykök menedzsere.


A cikksorozat a Cseh Tamás Program együttműködésével készül. 

https://recorder.blog.hu/2016/08/09/itt_a_cseh_tamas_program_junkie_jack_flash
Itt a Cseh Tamás Program – Junkie Jack Flash
süti beállítások módosítása