Itt a Cseh Tamás Program – Diggieman Live

2016.08.08. 08:00, rerecorder

diggiman_live.jpg

A Cseh Tamás Program induló zenekarokat-előadókat támogató alprogramjának legutóbbi nyertesei közül 2016 augusztusában 15-öt mutat be a CSTP a Recorderen, íme az abc-rendben a negyedik, a Diggieman.

A Diggieman vagy a Deego név ismerősen csenghet a hazai underground hiphop közönsége számára. A zenekaros felállás azonban viszonylag újnak mondható, hiszen a Diggieman Live csapata a 2016-os évben állt össze teljes egészében, de ez mit sem von le a produkció értékéből, sőt.

Az előadó első szólólemezét, a Földalatti sikert 2001-ben Deego néven adta ki, ezt követte 2004-ben a Pro és Kontra című lemez, majd 2008-ban a Lángtenger címet viselő album, melyet már Diggiemanként jelentetett meg. A névváltás teljesen más zenei projektet és hangzást jelöl: Diggieman ugyanis nemcsak rappel, hanem énekel is, számai pedig már a reggae zenei motívumait is magukon viselik. A 2008-as lemez után a kicsit keményebb, „rapesebb” vonalon volt a fókusz, de ahogy a Pilvaker-projektben is kiderült – melyben már két éve részt vesz –, még mindig közel áll Diggieman vagy éppen Deego személyéhez a mélyebb tartalom és a komolyabb dallamvilág.

Diggieman számai az élet minden területét igyekeznek felölelni, a hiphop- és a reggae-stílus kapcsán viszont fontos megjegyezni, hogy trágár szavakkal nem találkozhatunk a szövegekben. Diggieman dalszövegei persze így is szókimondóak, mellettük azonban nagy hangsúlyt kap a zenei alap, ez az előadó fontos célkitűzése volt.

Új, Diggieman Live nevű formációjával egyértelműen az volt a célja, hogy élő zenekarral tudja a közönség elé vinni számait. Ezért pályázott a Cseh Tamás Programba és az elnyert támogatás által a Diggieman Live első saját lemeze és bemutatkozó videóklipje is elkészülhet.

Mentoruk: Vermes Orsi zenei menedzser, SP, Fluor és többek között a The Biebers mellett.

 


A cikksorozat a Cseh Tamás Program együttműködésével készül. 

https://recorder.blog.hu/2016/08/08/itt_a_cseh_tamas_program_diggieman_live
Itt a Cseh Tamás Program – Diggieman Live
süti beállítások módosítása