Seal spontánul elindított egy online tehetségkutatót utcazenészeknek

2016.07.06. 15:00, prerecorder

044821-seal.jpg

Napjaink tehetségkutatói inkább szólnak az őrült felkutatásról és az azzal járó show-faktorról, mint az új előadók tényleges segítéséről. Ezért is figyelemreméltó az, amit a népszerű brit soulénekes, Seal az elmúlt napokban kezdett el csinálni. Az angol sztár éppen világkörüli turnén van és eközben elkezdte felkarolni az utcák rejtett tehetségeit, azaz az utcazenészeket.

Óriási hírként robbant, hogy Seal duettezett egy manchesteri utcazenésszel, majd meg is hívta aznapi koncertjére a gitáros-énekesnőt előzenekari pozícióba. Viszont ez korántsem volt egyedi eset. Seal eleve már kapcsolódik a tehetségkutatáshoz, hiszen két évadon át volt az ausztrál Voice egyik mentora, ám jelenlegi turnéján a véletlen hozta, hogy elkezdett tehetségeket keresni. Az első ilyen alkalom a kanadai Montrealban történt, ahol Jason Deeh Pitre átlagos napját tette felejthetetlenné a brit sztár. Miután egy órán át hallgatta az utcazenész Deeh Pitre-t, kilépett az emberek közül, hogy megdicsérje a kalapozó zenészt, majd közösen elénekelték a Stand By Me-t. Ekkor valami megfogalmazódott Sealben, hiszen azóta indította el facebookos élő websorozatát Street Songs néven.


az első utcazenész, akivel énekelt Seal a múlt héten:


Múlt pénteken Manchesterben Poppy Waterman-Smith utcazenész éppen azon gondolkodott, hogy hazamegy a rossz idő miatt, de szerencséjére még maradt egy kicsit, hiszen éppen Seal figyelte őt és az énekes rajongói is, akik élő streamen követhették a fejleményeket. Miután Sealt lenyűgözte az utcazenész, odament hozzá és bemutatkozott neki, majd a következőket mondta: "Azért vagyok most itt, mert három nappal ezelőtt belefutottam Montrealban egy nagyon tehetséges utcazenészbe és egy órán át hallgattam. Majd rájöttem, hogy köztünk csupán csak egy különbség van, méghozzá az, hogy én megkaptam a lehetőséget. Nem mindenkinek sikerül. Gondolom páran nem ragadják meg a lehetőséget vagy a lehetőség még nem találta meg őket." 

Seal Poppyt közvetítette rajongóinak a Facebookon, majd odament hozzá - nagyon megkapó a lány reakciója, amikor felismeri a híres énekest:


Ezt követően Seal beállt a zenész mellé és elénekelték Bob Marley I Shot The Sheriffjét és Redemption Songját majd saját slágerét, a Kiss From A Rose-t is. Waterman-Smith élete lehetőségét azonban még csak ezután kapta meg, hiszen Seal felkérte, hogy lépjen fel előtte az aznapi manchesteri koncertjén és interjút is készített vele, ami megtekinthető a Facebook-oldalán. Poppyval a koncert után készített interjút egy manchesteri lap, e közben Seal felhívta az utcazenészt, hogy további fellépési lehetőségeket biztosítson neki. Poppy Waterman-Smith Facebook-oldala itt böngészhető.

Seal folytatta turnéját és tegnap Londonban sétált felfedezetlen tehetségeket keresve. Itt Sherika Sherardra talált rá, akivel szintén énekelt, utána pedig elmentek az énekes hotelszobájába, ahol vele is készített egy interjút. Ebben a kezdőzenészek világról kérdezte az énekesnőt, majd utána újra énekeltek egyet. De ez még mindig semmi, hiszen már kiderült, hogy Sherard fel fog lépni Seal előtt a mai, július 6-i Greenwich Music Time fesztiválon. Sherika Sherard Facebook-oldala itt követhető.

Nos, Seal tényleg nem csak beszél arról, hogy segíteni szeretne a tehetségeken, hanem cselekszik is, és mindezt néhány napja, egy spontán ötletből kiindulva kezdte el, úgy hogy a jó füllel kiválasztott utcazenészeknek máris többmilliós nézettséget biztosított. Nem fogunk meglepődni, ha közülük többen is befutnak majd. 

Ja és egy jó tanács: ha utcazenész vagy, menj ezekbe a városokba a Seal-koncerthelyszín közelébe. Ha jó vagy, Seal még a nyáron felfedez!


Seal tegnap Londonban talált rá egy tehetségre:

https://recorder.blog.hu/2016/07/06/seal_spontanul_elinditott_egy_online_tehetsegkutatot_utcazeneszeknek
Seal spontánul elindított egy online tehetségkutatót utcazenészeknek
süti beállítások módosítása