Megérkezett Ricky Gervais popzenész alteregójának első dala, a Lady Gypsy

2016.07.04. 17:15, prerecorder

2016-07-02-17_25_53-david-brent-lady-gypsy-official-video-hd-youtube.png

Kevés szórakoztatóbb humorista akad manapság Ricky Gervais-nél, például élvezkedve nézte a világ, ahogyan a Golden Globe-díjátadókon az angol humor tárgyává tette a hollywoodi sztárokat. Idén az angol színész-humorista újra belebújik legemlékezetesebb karaktere, David Brent bőrébe, akit a The Office (A hivatal) főszereplőjeként ismertünk meg, ám ezúttal már zenészként próbál karriert építeni a David Brent: Life On The Road című áldokumentumfilmben, amit augusztusban mutatnak be a mozik és amihez itt egy felvezető dal. 

Aki ismeri Ricky Gervais munkásságát, az tudja, hogy a színész imádja a kellemetlen szituációkat. Legyen szó fikcióról vagy Mel Gibson alkoholproblémáiról, Gervais humorban nem ismer kegyelmet. Ezt a hatást éri el a David Brent: Life On The Road promotálásával a Lady Gypsy című dala és az ahhoz készült klip is. A komikus új filmjét augusztus 19-én mutatják be az Egyesült Királyságban (ekkor jelenik meg a filmzenelemez is), és feldolgozza azt, hogy mi is történt a karakterrel az Office-t követő években. Annyit már lehet tudni, hogy a korábban már a papíripari cégnél is szívesen gitárt ragadó Brent - aki immár női higiéniai termékekkel foglalkozó utazó ügynök - fizet egy csapat zenésznek, hogy turnézzanak vele Foregone Conclusion (kb. Eleve elrendeltetett) nevű együttesében és ezzel beteljesüljön nagy álma a rocksztárságról. Továbbá azt is, hogy a főszereplőt leszámítva mindenki tudja, mennyire kínos produkcióról van szó, de mivel a zenészeket csak a pénz érdekli, így nem zavarja őket annak minősége.

Az elsőként megjelent dal nosztalgikus-szerelmes szövegében Brent hozza a tőle megszokott kellemetlenségeket, amikor arról énekel, hogy 18 évesen hogyan veszítette el szüzességét (a szövegben az szerepel, hogy hogyan veszítette el a szívét, de rögtön utána az is, hogy ha-ha-hazugság) egy mezei virágokat áruló cigánylánnyal, akiről próbálja kideríteni, hogy vajon prostituált-e: "és kérdeztem tőle, hogy a szex az ugye ingyen van? majd válaszolta, hogy igen, de a hanga egy font."  A dalokat Gervais írta, de kapott segítséget Andy Burrowstól  (Razorlight, We Are Scientists) és a rapper Ben Bailey Smithtől is. A folkos hangulatú szám szórakoztató, de persze attól nem kell tartani, hogy megdönti a rádiók lejátszási rekordjait. Gervais amúgy már 2013-ban letudott egy turnét David Brentként, ő maga pedig tényleg zenészként kezdte 1982-ben, a rövid életű és annál is sikertelenebb new wave-es Seona Dancingben (bár két kislemezükből az egyik érthetetlen módon lett népszerű feloszlásuk után - a Fülöp-szigeteken).


itt megtekinthető a humorista legújabb alakítása:

 
itt pedig a film előzetesei:


kevesen tudják, de Gervais egykor zenélt is a tiszavirág-életű Seona Dancingben:


aminek 1983-as első kislemeze, a More To Lose nagy sikerszám volt a Fülöp-szigeteken 1985 után: 

https://recorder.blog.hu/2016/07/04/megerkezett_az_ricky_gervais_alteregojanak_elso_dala_a_lady_gypsy
Megérkezett Ricky Gervais popzenész alteregójának első dala, a Lady Gypsy
süti beállítások módosítása