Arca összevert arcát mutatja új klipjében

2016.07.04. 11:45, Frontrecorder

arca_7.jpg

Az "alien-elektronika" iskolateremtő producer-előadója, Arca várhatóan idén kiadja új albumát, most viszont közzétett egy szívszorító dalt, melyben ő énekel, és a klipjében is az ő szerepel - véraláfutásos arccal. FRISSÍTÉS! A mai napon Arca egy komplett mixtape-et is kitett a Soundcloudjára, rajta az itt bemutatott dallal.

A venezuelai születésű producer-performer tavalyi Mutant albumával végérvényesen besorolt napjaink meghatározó, fontos elektronikus zenészei közé, nem mintha addig ne lett volna figyelemreméltó, amit csinál. Arca összehasonlíthatatlanul sajátos és nem e világi művészetének a zenétől elválaszthatatlan része a vizualitás, amely nem a hangok, hanem az emberi test idegenszerűvé kicsavarására-eltorzítására épül. Az egyszerre visszataszító és gyönyörű, sokszor szinte pornográf testkonfigurálásokért Jesse Kanda felel, Arca házi vizuálfelelőse, vele készült a tegnap közzétett Sin Rumbo videója is. A fájdalmasan szép, szinte elégikus dalban maga Arca énekel, összetörten a szerelme elvesztése felett érzett bánatattól (a címadó sor szerint céltalanná válva), minimális zenei kísérettel. A hozzá forgatott klip hasonlóan eszköztelen és testkötelien intim, a szív fájdalmat pedig külső sérülésekkel teszi még drámaibbá: Arca arcát (bocs, de ezt most képtelenség nem elsütni) látjuk végig közeliben, tele véraláfutásokkal, melyek remélhetőleg nem igazi fizikai bántalmazás nyomai.  Arca egyébként az utolsó simításokat végzi Reverie című új albumán, melyet valamikor még idén tervez kiadni, közben Björk és Kelela lemezein is dolgozik.Hogy a Sin Rumbo helyet kap-e a harmadik Arca.lemezen, nem tudni, mindenesetre a fiatal zenész eddig talán legmegrázóbb felvétele,

A Sin Rumbo nem Arca új albumán kap helyet, hanem azon a meglepetés-mixtape-en szerepel, amit Arca ma tett ki a Soundcloudjára. Az Entrañas 14 száma alább meghallgatható, innen pedig ingyen letölthető.

Címkék: arca jesse kanda
https://recorder.blog.hu/2016/07/04/arca_osszevert_arcat_mutatja_uj_klipjeben
Arca összevert arcát mutatja új klipjében
süti beállítások módosítása