Queer összefogás a Years & Years legújabb klipjében

2016.07.02. 17:12, wordrecorder

worship.jpg

Ugyan a Years & Years debütáló albumának megjelenése óta még mindig csak egy év telt el, Olly Alexander és két zenésztársa egy jóval hosszabb utat is megjárt már az indulás óta, amelynek újabb mérföldkövéhez a Worship című dalukhoz készített videóval jutottak el.

A lemezen található 13 szám közül ez már a nyolcadik, amihez klip is készült, ezért talán nem meglepő, hogy a zenekar tagjai elég tapasztaltnak érezték magukat ahhoz, hogy ezúttal egy igazi állásfoglalásként is értelmezhető kisfilmmel álljanak elő. A melegségét nyíltan vállaló Alexander vezetésével már idáig is igyekeztek minél nagyobb nyilvánosságot adni az LGBT-közösséget érintő kérdéseknek, a Worship videójának elkészítéséhez viszont sikerült olyan alkotókat is megnyerniük, akik szintén sokat tettek már a queer kultúra mainstream-ben való megjelenítéséhez. Matt Lambert rendezőként dolgozott Patrick Wolf és a Austra klipjein, Ryan Heffington pedig többek között FKA Twigs és Sia tánc(os)ainak mozdulatait koreografálta mielőtt összeállt volna a Years & Years elképzeléseinek vizuálisan túlfűtött megvalósításához.


A QUEER-RAP EGYIK LEGFONTOSABB ELŐADÓJA, MYKKI BLANCO IS LAMBERTTEL KÉSZÍTETTE EL LEGHÍRESEBB KLIPJÉT.

A videó bőven igénybe veszi Alexander színészi kvalitásait is, a zaklatott mozdulatok mögött pedig egy félelmekkel és bizonytalanságokkal teli, de másságában erőre találó személyiség kitörését is megláthatjuk, ami akár a Years & Years eddigi pályáját is szimbolizálhatja. Az énekes szerint ugyanis a közönség nyitottsága az, ami a leginkább inspirálja munkájukat, ez az elfogadás pedig minden, szexuális orientációjában és nemi identitásában különböző embernek kijárna. "Előadóként a legkevesebb amit megtehetünk, hogy a népszerűségünk felhasználásával a közbeszédbe is beemeljük ezeket a kérdéseket, mert nagyon sokaknak lenne szüksége hasonló támogatásra."

 
A szuggesztív képi világú videó tehát külön hangsúlyt ad az amúgy is lüktető erejű dalnak:

Címkék: years and years
https://recorder.blog.hu/2016/07/02/queer_osszefogas_a_years_years_legujabb_klipjeben
Queer összefogás a Years & Years legújabb klipjében
süti beállítások módosítása