Indulhat a rákészülés a Two Door Cinema Club új albumára

2016.06.16. 14:39, Frontrecorder

tdcc.jpg

Több mint négy évvel legutóbbi albuma (és a Parlophone kiadós karrierjét indító 2013-as EP-je) után, októberben tér vissza új stúdiólemezzel az észak>ír indie-kedvenc Two Door Cinema Club. A Gameshow beharangozásaként most az utcára vonulós-himnikus Are We Ready? (Wreck) című dallal tüzeli fel rajongóit a trió.

A 2007-ben alakult Two Door Cinema Club kezdettől meglehetősen tágan és szabadon értelmezi az indierock stíluskategóriát, és lelkesen kísérletezik újabb és újabb hangzásreceptekkel. Legutóbbi hanganyaguk, a 2013-as Changing Of The Season EP a franciás filteres disco-house-zal kacérkodott,érkező harmadik albumukra pedig az énekes és fő dalszerző Alex Trimble elmondása szerint Prince és Bowie munkássága volt a legnagyobb hatással, mint két olyan úttörő, akik a pop és az "avantgárd őrület" határán egyensúlyoztak sikerrel. A frontember még azt is nyilatkozta, hogy dallamok és dalszerkezetek tekintetében nem követik a ma popzenéjét, amit nem akarunk kétségbe vonni, de az új lemezről elsőként közzétett dal nekünk eléggé mai popnak hangzik (és kicsit gyanús, hogy Trimble csak azért dobta be a két idén elhunyt popikon nevét, mert most hirtelen mindenki számára ők a legnagyobb inspiráció, de jó, ne legyünk rosszmájúak). Szóval, az Are We Here? (Wreck) nyitja a tízszámos, Los Angelesben, ismét Jacknife Lee (U2, R.E.M., Bloc Party és sokan mások) )produceri felügyeletével felvett albumot, és felütésként is nyilván ugyanolyan hatásos, mint egyelőre így, önmagában: egy igazi himnikus, lelkesen menetelve skandálható sláger. Hozzá mondjuk olyan transzparensekkel, hogy "Mondj nemet a konzumerizmusra!", "Szakadj le a telefonodról!", "Ne illeszkedj be!", "Éljen a weltschmertz!" (világfájdalom, Alex Trimble kedvenc új szava) - a tagok szerint legalábbis ilyesmiket érint a szövege.

A Two Door Cinema Club harmadik albuma Gameshow címmel október 15-én jön ki, a zenekar persze élőben már játssza az új dalokat, hozzánk legközelebb a wieseni Out Of The Woods fesztiválon, július 15-én.

https://recorder.blog.hu/2016/06/16/indulhat_a_rakeszules_a_two_door_cinema_club_uj_albumara
Indulhat a rákészülés a Two Door Cinema Club új albumára
süti beállítások módosítása