A Glass Animals megmondja, hogyan légy ember

2016.06.08. 11:15, Frontrecorder

glassanimals.jpg

Az oxfordi Glass Animals zenekar üstökösszerű pályáját azóta figyeljük, hogy 2014-ben a semmiből berobbantak debütáló albumukkal. Legutóbb tavaly áprilisban foglalkoztunk velük: megmutattuk képekben, milyen volt a budapesti koncertjük (amely előtt a frontemberrel interjúztunk). Most pedig mutatjuk az első klipes dalt az augusztusban érkező, How To Be A Human Being című második lemezükről.

Az indie gitárzenét, pszichedéliát, modern urbánus hangzásokat (hiphopot, elektronikát) és ősi törzsi ritmusokat egybegyúró négytagú Glass Animals szinte napra pontosan két éve megjelent Zaba című debütáló lemezét - kihagyhatatlan - zabálta a világ (mi is: beválasztottuk 2014 legjobb albumai közé), a gitáros-énekes Dave Bayley vezette zenekar pedig egyből besorolt a felkapott koncertzenekarok közé. A folyamatos turnézás, és vele a világ kinyílása pedig új tapasztalatokkal, élményekkel, inspirációkkal gazdagította a dalszerző-producer frontembert, aki ezeket - ahogy az törvényszerű - beledolgozta az új dalokba, melyekből összeállt az augusztus 26-án érkező második album. "Annyi minden történt!" - idézi a sajtóanyag. "Mindez pedig elgondolkoztatott az emberekről, és arra sarkallt, hogy nyersebb, emberibb dalokat írjak."  Zeneileg pedig a koncertek energiáját próbálták átültetni a stúdiófelvételekbe, és mivel saját elmondásuk szerint vadabbak lettek a színpadon, várhatóan ez tükröződik majd a hangzatos című How To Be A Human Being megszólalásán. Alább a lemez dallistája és borítója, plusz budapesti koncertdátum is van: november 9-én újrázik a Glass Animals az Akvárium Klubban.

01. Life Itself
02. Youth
03. Season 2 Episode 3
04. Pork Soda
05. Mama's Gun
06. Cane Shuga
07. The Other Side Of Paradise
08. Take a Slice
09. Poplar St
10. Agnes

glassanimalscover.jpg


A lemezről elsőként az első dalt osztották meg, az arabos ritmusra ringó, nyárias, fülbemászóan slágeres Life Itself talányos videót is kapott többféleképpen értelmezhető sztorival, amely egy pincérnő, egy fehér ruhás nő és egy kisfiú körül bonyolódik.

Címkék: glass animals
https://recorder.blog.hu/2016/06/08/a_glass_animals_megmondja_hogyan_legy_ember
A Glass Animals megmondja, hogyan légy ember
süti beállítások módosítása