Magyarradar - MALVO

2016.05.30. 17:30, Frontrecorder

malvo.jpg

Az Isle Of Man néven szólóban alkotó Matos Gergely másik formációja egy duó, az Őry Gábor Gedeonnal közös MALVO, amely megvillant már nálunk egy remixkiadvány kapcsán, most pedig csak az övék a reflektorfény, amivel exponáljuk eredendően baljós-sejtelmes sötétbe burkolózó, glitch-elektronikából, fenyegető zajtolulásokból és melankolikus drone-hullámokból kreált kísértetzenéjüket. A páros élőben tavaly az UH Fest estjén debütált, most pénteken a Rakéta Fesztiválon játszik.

Indulás: 2015.

Honnan: Budapest.

Stílus: glitch-noise-drone-avantgarde.

Hatások: Amon Tobin, Woulg, Rob Clouth, Ben Frost, Haxan Cloak.

Kiadók: ASAN, Outlier, Outtallectuals, Sekai.

Történet: Gyerekkorunk óta ismerjük egymást, tulajdonképpen együtt nőttünk fel. 2014-15 körül jött az ötlet, hogy csináljunk együtt valami formációt. Eredetileg Burial-féle future garage-t és enyhébb glitches hangzásokat próbálgattunk, de nem igazán éreztük kielégítőnek. Körülbelül egy évibe telt, mire kialakult, hogy mi is lesz a MALVO. A nevet a Fargo tévésorozat egyik szereplője, Lorne Malvo után választottuk. A koncepció egyszerű: finom, de szomorú és mély dallamok köré építünk komplex, glitch-es környezetet. A legelső zenénk (d69999e)  még sokkal lassabb és zajosabb volt, a beatesebb szerkezet csak ezután alakult ki. A zenéinket Abletonban rakjuk össze, de szeretünk külső forrásokat használni. Gergő gitározik, így az sokszor belekerül a kész zenéinkbe, de ezen kívül használunk különféle Korg-szintiket és általunk felvett hangokat (field recordings anyagokat). Az újabban készülő zenéink valószínűleg könnyebben fogyaszthatóak lesznek, szeretnénk egy hangyányival hallgathatóbbat csinálni.

Megjelenések: Blonde Aria EP (2015), PHOBIA EP (2015), Serotonin Reuptake Inhibitor (az angol Sine Twisttel közös szám, 2016), Seroquel:ARRAKIS (2016).

Jövőkép: Sajátos live audiovizuál fellépéseken szeretnénk dolgozni a közeljövőben.

Mellékprojektek: Isle Of Man.

Szexepil: Raklapnyi zaj!

Legnagyobb eredmény, elismerés: szereplés a Tilos Rádióban, fellépés a MOME ZAJ-on, az UH Festen, és idén a Rakéta Fesztiválon.


Ahol tehát pénteken, június 3-án játszik a duó, részletek a Facebook-eseményoldalon.


a MALVO legutóbbi megjelenése, az Outtalectuals netlabelen május elején kijött Seroquel:ARRAKIS:


egy sample packből készült, és tavaly decemberben meg is jelent szám:




az ASAN kötelékébe tartozó beatmaker, Yapo So Close című felvételéből készített remix:


és az ugyancsak az ASAN gondozásában, tavaly novemberben kijött PHOBIA EP:




amelynek Aventyl HCI című tételéhez a MOME egy diákja kreált architekturális vizuáltripet:


A cikk megjelenését a Cseh Tamás Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nkacstp_logo_650_png.png

https://recorder.blog.hu/2016/05/30/magyarradar_malvo
Magyarradar - MALVO
süti beállítások módosítása