Dalpremier! A Kutya Vacsorája: Éji vadász

2016.05.23. 20:30, rerecorder

kutya_13240780_10153622696477584_5042247206917466394_n.jpg

Varga Livius és zenésztársai A Kutya Vacsorája nevű együttessel 2003-ban, a Quimby akkori pihenőidejében tűntek fel, Mindenkinek saját plázát című instant slágerük a korszak egyik nagy himnusza lett. 2008-as első kiadványuk egy koncertlemez volt, amelyet azóta két stúdióalbum követett (utóbbi a tavaly év eleji Újra ugatok című). A periodikusan hol intenzívebben, hol lazábban működő zenekar most egy jótékony célú dallal és egy ahhoz tartozó klippályázattal jelentkezik, amely az Év Emlősére, a denevérre hívja fel a figyelmet. Azaz: dal a denevérek tiszteletére a denevérek évében. Figyelem, állati jó szerzemény premierje következik!

A Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztálya által fenntartott Vadonleső Program immár harmadik éve a hazai művészeti élet és a természetvédelmi ágazat összefogásával hirdeti meg az Év Emlőse programsorozatot. Az Év Emlőse 2016-ban pedig a denevér lett. A Vadonleső Program ezúttal is országos pályázatotokat indított útjára, hogy széles társadalmi figyelmet irányítsák erre a veszélyeztetett emlőscsoportra, megismertessék és megszerettessék a hazai denevéreket. Formabontó módon a 15-25 éves korosztályt neves popzenészek és zenekarok (Varga Livius, A Kutya Vacsorája, Beck Zoltán és a 30Y, Kardos-Horváth János, Microbe zenekar) segítségével szeretnék megszólítani.

Ennek keretében készült el elsőként Varga Livius és A Kutya Vacsorája zenekar jóvoltából az első denevéres dal, az Éji vadász, amelyre a Vadonleső Programmal karöltve egy klippályázatot is meghirdetnek, az alábbi felvételhez forgathat bárki, bármilyen technikával videót.

kutya_2_12376228_10153303278332584_2976643986060854878_n.jpg

Az Éji vadász című dal születéséről és további sorsáról Varga Livius mesél: „a történet egyrészt ott kezdődik, hogy szenvedélyes természetjáró vagyok és Budapest underground címmel készítettem a Filmdzsungel természetfilmes csapattal egy ismeretterjesztő dokumentumfilmet, amelyben hat napot töltöttem egyhuzamban a föld alatt. Ennek jórészében a Pálvölgyi-barlangrendszer Tollas teremnek nevezett üregében voltam, hetven méterrel a felszín alatt, sötétben, hidegben, érzetre állandó éjszakában. Egyedül, minden külvilági kommunikáció nélkül, teljes elzártságban. Illetve csak majdnem teljes elzártságban, ugyanis  akadt egy társam, egy denevér. Minden nap láttam, mikor vadászni indult, és néha azt is, amikor hazatért, legalábbis így képzeltem. Megjelent, tett egy-két kört fölöttem, aztán eltűnt egy lyukban. Az egyetlen időjelző az lett volna, ha mindig látom, vagy tudom, hogy éppen jön vagy megy. A hat nap alatt így is fél nappal eltolódott az időérzékem. A denevéróra tehát nem segített, csupán félelmeimet és magányomat oldotta valamelyest.

Másrészt viszont ott kezdődött a történet, hogy a Földművelésügyi Minisztérium, Természetmegőrzési Főosztályának Vadonleső programja 2016-ban az év emlősének a denevért választotta. A vadonlesők természetesen látták a földalatti természetfilmünket és felfigyeltek arra, hogy milyen örömmel és őszinte érdeklődéssel fordulok a kis denevérhez. Tudták persze azt is, hogy nem csak természetfilmes vagyok, hanem zenész is, így megkeresték, hogy írnék-e egy dalt a denevérek tiszteletére? Természetesen rábólintottam a felkérésre. A dal első ötletét levittem egy próbára, A Kutya Vacsorája tagjai pedig beleszerettek a témába és a dal kettős jelentésébe, vagyis, hogy egyfelől egy éji rovarvadász éneke, másfelől egy éjszakai csábítóé. Nos, így vált A Kutya Vacsorája repülőkutya-csapattá.”

A Vadonleső program a Tom-Tom Records-szal közösen tehát klippályázatot hirdet ennek a dalnak a megfilmesítésére. Kreatív megoldások előnyben szlogennel! „Szeretnénk, ha senki sem ijedne meg a feladattól, hiszen ma már léteznek egyszál telefonnal készült világhírű kisfilmek is.”

A beadási határidő augusztus 15-e!
Eredményhirdetés szeptember 1-én, újholdkor!

A pályázat részleteiről itt lehet tájékozódni.


VARGA LIVIUS HÍRESEN KÖRNYEZETTUDATOS, SOK AGYSZERŰ PROJEKT MELLÉ ÁLL ODA, ITT FŐLEG A PET KUPA NEVŰ AKCIÓRÓL MESÉLT NEKÜNK.

a zenekar legközelebb a Fishing On Orfűn, majd a VOLT Fesztiválon lép fel


és akkor a tempós, elektrorockos, azonnal fülbemászó Éji vadász című dal: 


a tavalyi A Kutya Vacsorája nagylemez, az Újra ugatok

 

https://recorder.blog.hu/2016/05/23/dalpremier_a_kutya_vacsoraja_eji_vadasz
Dalpremier! A Kutya Vacsorája: Éji vadász
süti beállítások módosítása