Magyarradar + remixpremier - Christopher Waver

2016.05.20. 11:36, Frontrecorder

k.jpg

A héten mutattuk be egy friss hazai kiadó, a PLUTO Sound névjegyéül szolgáló válogatását, melyen szerepel a labelt életre hívő Huszár Kristóf is, Christopher Waver alteregójával. Az AGAVOID zenekar egyharmadának szintifunkos, chilles elektronikás szólóprojektje önmagában is érdemes a figyelemre, ott a helye Magyarradarunkon.

cw_fb_zso.jpgIndulás: 2015.

Honnan: Budapest.

Stílus: electronic, experimental, funk, house.

Hatások: Hatalmas zenehallgató vagyok, nem tudom konkretizálni az inspirációimat zeneileg, mert nagyon sokféle stílust, hangulatot szeretek, minden zenének máshol van a helye. Amikor alkotok, nem gondolkozom azon, hogy ez mire hasonlít, vagy mihez szeretném, hogy hasonlítson, inkább a belső megérzések számítanak, hogy a zenék belülről fejezzenek ki engem, és ne külső hatások alapján. Valójában pedig inspirálni tud akár egy elmerobbantó cikk valami tudományos témában, séta a természetben, vagy egy péntek esti beszélgetés is.

Kiadó: PLUTO Sound.

Történet: A zene gyerekkoromtól központi része az életemnek. Az általános iskola alatti klasszikus képzés és a korai zenekari próbálkozások után már egész fiatalon elkezdtem érdeklődni az elektronikus zene iránt, beleástam magam, hogy hogyan is történik az egész, végül 15 évesen eljutottam az Ableton szoftverhez, ami a mai napig a zeneírás, létrehozás központi felülete számomra. 
Egy szám létrehozása nálam hosszú folyamat: arra törekszem, hogy minél több élethelyzetben, hangulatban megállja a helyét, tehát sok perspektívából szeretek alkotni, megtalálni azt, hogy egy jó melódiát, vagy ritmushangzást hogyan, milyen körítésben tudnám legjobban prezentálni.
Több néven csináltam számokat az évek során, és amikor elkezdett alakulni az első EP-m koncepciója, akkortól érzem azt, hogy kialakult egy zenei nyelv, amihez új név dukál, azóta Christopher Waverként működöm. Sokáig fejtörést okozott, hogy hogyan tudnék élőben fellépni a zenéimmel, jó ideig dj-ztem, de tavaly őszre összeállt az élő szett koncepciója, azóta ezzel lépek fel, és fejlesztem minden alkalommal.

Megjelenések: 

Christopher Waver EP (2015)

Panspermia / The Weather (2015)

Küldetés:  olyan hangulatokkal kommunikálni, amiket szavakkal lehetetlen, vagy nagyon nehéz átadni.
Emellett a PLUTO Sound kiadóval találni és összehozni izgalmas feltörekvő előadókat akármelyik zenei színteréről. Nem az számít, hogy ki milyen stílust játszik, az emberek sem stílus alapján hallgatnak zenét, mindenki nagyon univerzális manapság, az eklektikusságból születnek legtöbbször a legizgalmasabb dolgok. 

Jövőkép: Hamarosan megjelenik a következő kiadványom, egy dupla A-oldalas single sorozat második része, aminek a Panspermia / The Weather volt az első eleme, és összesen négy ilyen kiadványt tervezek. A távolba nézve, remélem, hogy sokáig csinálhatom még ezeket a projekteket, és eljuthat a zeném az erre rezgő közegekhez.

Mellékprojektek: AGAVOID.

Szexepil: bassline.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Ha a lakótársaim nem készülnek ki, mikor napokig egy számon dolgozom.


Christopher Wavert élőben legközelebb május 26-án a Toldiban, a haang.hu második születésnapi buliján lehet elkapni (Facebook-eseményoldal), de a Rakéta Fesztivál programjába is bekerült, nyáron pedig játszik a Bánkitó fesztiválon

 

Kristóf bónuszként a szólóprojektjének egy friss remixét is bemutatja itt, amit "hazaiból" készített, vagyis az AGAVOID Tamper című dalából. "Ezt a remixet már tavaly ősz óta játszottam az élő szettjeimben, de mindig máshogyan, keverve más elemekkel. Korábban nem terveztem kiadni, de az élő játszások során kialakult egy forma, amit teljes számmá alakítottam, és így összességében reflektál az eredeti verzióra" - mondja az itt hallható editről.

https://recorder.blog.hu/2016/05/20/magyarradar_remixpremier_christopher_waver
Magyarradar + remixpremier - Christopher Waver
süti beállítások módosítása