Jobban érzi magát a Red Hot Chili Peppers énekese

2016.05.16. 19:00, wordrecorder

rhcp_1_1.jpg

Anthony Kiedis-t, a Red Hot Chili Peppers frontemberét szombat esti koncertje előtt alig pár órával kellett kórházba szállítani, és bár a zenekar kénytelen volt az esti fellépést az énekes erős gyomorbántalmai miatt elhalasztani, azóta közleményben tudatták, hogy a teljes felépülést követően az eddig megszokott intenzitással készülnek belevetni magukat a rájuk váró munkába.

Addig azonban talán nem is árt most egy kis pihenő, mert a zenekar idei, igencsak sűrűre tervezett évét elnézve egy ideig nem nagyon lesz lehetőség a megállásra. Ugyanis alig több mint egy hete jelentették be, hogy hosszú várakozás után idén (pontosabban június 17-én) végre előállnak következő sorlemezükkel, amit a tarka nyári fesztiválszezon alatt előbb észak-amerikai, majd szeptembertől európai turné is követ.

Utóbbinak rögtön az első (és a rendkívüli érdeklődésre való tekintettel a második!) állomásán Magyarországra is eljut a kaliforniai együttes The Getaway névre keresztelt albuma, ami öt évvel az I’m With You után ismét változásokat hozott a zenekar életébe. A lemezen akkor először közreműködő Josh Klinghoffer mostanra már teljes értékű szerzőtárssá vált, de a zenekar így is „újoncot” avat, a szinte állandó korábbi alkotótárs, Rick Rubin helyett - a korábbi pletykáknak megfelelően - ezúttal Danger Mouse felügyelte producerként a felvételi munkálatokat.

Az együttes történetében a személycserékkel járó legtöbb változás jó hatással volt a közös munkára, ami egy négyévtizedes múltra visszatekintő pályán szinte elengedhetetlen, és ahogy a számcímek mellett ízelítőként megosztott új kislemez, a Dark Necessities mutatja, ezúttal is hozott némi iránymódosítást a jól bevált formula mellé.

Az RHCP szeptember 1-én lép fel Budapesten a Papp László Budapest Sportarénában, a koncertre egy óra alatt elfogyott az összes jegy, a szervező Live Nation pedig még aznap meghirdetett egy második fellépést szeptember 2-ra is. Erre még kaphatók jegyek az ismert portálokon, bár a normál állójegyek már szintén elfogytak.

 


mint az a videolejátszóban is látható, a tracklist mellett az album borítója is nyilvánosságra került, amin Kiedis elmondása szerint a zenekar minden tagja megjelenik (a dobos Chad Smith a nagy medve képében,  basszusgitáros Flea mosómedveként Klinghoffer pedig a fiatalságot képviselve lépked Kiedis hollója mellett)

01 The Getaway 
02 Dark Necessities
03 We Turn Red
04 The Longest Wave
05 Goodbye Angels
06 Sick Love
07 Go Robot
08 Feasting on the Flowers
09 Detroit
10 This Ticonderoga
11 Encore
12 The Hunter
13 Dreams of a Samurai

https://recorder.blog.hu/2016/05/16/jobban_erzi_magat_az_rhcp_enekese
Jobban érzi magát a Red Hot Chili Peppers énekese
süti beállítások módosítása