Dalpremier! Képzelt Város: Védtelen

2016.04.28. 17:00, Frontrecorder

kv_2015_horvath_bernadett_2.jpg

Hazánk egyik legjobb posztrockzenekara, a Képzelt Város bő két és félév után, jövő héten jelenteti meg új albumát, a Köd című lemezből pedig itt és most egy témaváltások sorára épülő dal, a Védtelen ad ízelítőt.

kod_cover.jpgA budapesti zenekar minden tagjának sűrűek a mindennapjai, ezért úgy döntöttek, hogy az Anatolij utáni következő nagylemezük megírásához elvonulnak alkotótáborozni. Tavaly ősszel néhány napot Upponyban töltöttek a világtól elzárva és a koncentrált közös ötletelés eredményeként sok új dalvázzal tértek haza, hogy ezeket aztán továbbfejlesszék. Ami a felvételeket illeti, a dobokat, gitárokat és szintiket, ahogy már az előző két lemezen is, egyben rögzítették a törökbálinti Supersize Recordingban Horváth Attila irányításával, míg az éneket és a csellót a Képzelt Város két zenészének, Miskolczi Márton gitáros-billentyűsnek és Győrffy Máté gitáros-basszusgitárosnak most induló stúdiójában, a Keplerben vették fel. A lemez keverését Miskolczi Márton végezte, a masterelést a Supersize-ban Atish. "Az Anatolijjal ellentétben most nem egy kimondott konceptlemezt készítettünk, még ha vannak is kapcsolódási pontok a számok között. Különbség továbbá, hogy a dalok általában rövidebbek a lemezen a korábbiakhoz képest" - jellemzi röviden a negyedik Képzelt Város-lemezt Kovács Ákos András énekes-gitáros.

A MamaZone gondozásában érkező Köd itt hallható beharangozó dala pont kivételt képez az öt és félperces hosszával, illetve a felépítésével. "A Védtelen nagyjából az elsők között készült el. Zeneileg egy kicsit összetettebb, mint a többi, de az egyes részek váltakozása miatt van talán egy sajátos íve, amit nagyon szeretünk. A szöveg is ilyesmi, vagyis hogy érdemes magunkat és egymást időnként visszarántani a földre, ha szükség van rá" - mondja Ákos.

Íme tehát a Képzelt Város új dala:

https://recorder.blog.hu/2016/04/28/dalpremier_kepzelt_varos_vedtelen
Dalpremier! Képzelt Város: Védtelen
süti beállítások módosítása