Klippremier! Camp Koala: Cut

2016.04.22. 10:00, rerecorder

camp_koala.jpg

A 2014 óta aktív Camp Koala posztpunkzenekar idén adta ki első nagylemezét, Magyarradar rovatunkban be is mutatkoztak, mi pedig az albumot felvezető Force-Driven Development videóját mutattuk be. A zenekar azóta az Umreti Fit társaságában turnézott Európában (erről fotós beszámolót mutattak a Recorder olvasóinak), most pedig debütál még egy videó, amely az album egyik legjobb dalához, a Cuthoz készült és a címében is beszédes: önfodrászkodós klip.

camp_c_zen.jpgA Sonic Youth Dirty című nagylemezének korszakát punkosabban megidéző Cuthoz készült klip nem jelenti azt, hogy a Camp Koala tagjairól balra látható fotó ne lenne aktuális, hiszen a videó már régebben forgott, de erről a zenekar gitárosa, Rádi Gábor mesél: „a videót még egy évvel ezelőtt vettük fel a legelső próbatermünkben, ahol amúgy megalakult a Camp Koala. A klipet eredetileg a dal egy másik verziójára akartuk vágni, amit a 2015-ös nyári európai turnénkra adtunk ki egy split kazettán a velünk turnézó Pepi Rösslerrel, de végül valahogy nem lett az egészből semmi, ám most újravágtam a mostani dalverzióra. Nincs semmi nagy szimbolizmus a videóban, szerintem low-budget klipeknél nem is kell ezeket feltétlen erőltetni, sokkal inkább magára a hangulatra kell rámenni, hogy atmoszférát teremtsünk a zenének. Ennek a klipnek a költségvetése egészen pontosan egy akciós margarita pizza volt. Viszont szerintem nagyon együtt mozog a zene a képpel, pont ugyanolyan nyers és zajos mind a kettő.”

A zenekar jelenleg új dalokon dolgozik és minél több video elkészítését tűzte ki célul, a koncertek egy rövid időre háttérbe szorulnak, amint azt Neményi Lilla énekes-basszusgitáros mondja a Recordernek: „tavasszal már nem fogunk többet játszani Budapesten, valószínűleg nagyon máshol sem, kivéve ha esetleg olyasmi felkérést kapunk, amit nem tudunk visszautasítani, mint amilyen volt a Wave lemezboltbeli Record Store Day 2016-os minikoncert is, az ilyen dolgokat egyszerűen nem lehet kihagyni.” Ehhez viszont Tarcsi András dobos hozzáteszi, hogy hol lesz legközelebb látható az együttes: „június 17-19. között lesz az I. Kolorádó Fesztivál, ahol mi is fellépünk egy csomó más jóság mellett, lesz például Gazsi Rap Show, Mayberian Sanskülotts, Gólya, MOME zaj és tényleg még nagyon sok minden más.”

Az I. Kolorádó Fesztivál Facebook-eseményoldala


és akkor a címével sokat eláruló klip, ami az első perctől sejteti, hogy mi lesz a végkimenetel, de azt csak az utolsó pillanatokban mutatja meg: 


a Why Art? című remek nagylemez: 


a Camp Koala
Facebook-oldala
zenekarfotó: Bernáth Tamás

https://recorder.blog.hu/2016/04/22/klippremier_camp_koala_cut
Klippremier! Camp Koala: Cut
süti beállítások módosítása