Nézd, a Flaming Lips lufiknak játssza Bowie dalát!

2016.04.20. 16:21, Frontrecorder

flaminglips.jpg

Flaming Lips = fura, ezt ugye tudjuk, az lenne meglepő, ha Wayne Coyne-ék egyszer valami teljesen hétköznapi, normális dologgal rukkolnának elő. Szerencsénkre ennek nulla az esélye, helyette újabb és újabb elszállt húzásokkal szórakoztatnak/tesznek próbára bennünket; most például David Bowie Space Oddity-jének feldolgozásához forgattak hajmeresztő megemlékezős videót egy templomban, lufikból álló hallgatósággal és két begyógyszerezett apácával. 

A Flaming Lips talán Bowie dalait dolgozta fel a pályafutása során a legtöbbször, így nem maradhatott el egyik legfőbb zenei példaképük búcsúztatása sem. A zenekar februárban két koncerten is külön műsort játszott Bowie-dalokból (az egyik ilyen blokk itt megnézhető), köztük a Space Oddity-vel, amelyhez aztán külön klip készült. Ebben előbb két apácának öltözött nőt látunk egy temetőben, majd a zenekart egy templom belsejében, amint a padokhoz erősített lufik sokaságának előadják a jól ismert dalt elektronikus ütemekkel szaggatott pszichedelikus rock-verzióban, komoly lézerrshow-val kísérve. Ja, a gyászoló apácák pedig közben pirulákat vesznek be, amitől elkábulnak és vetkőztetni kezdik egymást. Egyszerre fejvakarós, provokálós, vicces és megható - szóval tipikusan Flaming Lips.

A zenekar egyébként fellépett a március 31-én a New York-i Carnegie Hallban rendezett Bowie-emlékkoncerten, ahol a Life On Mars-t adták elő úgy, hogy Wayne Coyne Csubakka nyakában ülve énekelt, mert nyilván.

https://recorder.blog.hu/2016/04/20/nezd_a_flaming_lips_lufiknak_jatssza_bowie_dalat
Nézd, a Flaming Lips lufiknak játssza Bowie dalát!
süti beállítások módosítása