Albumpremier! Blahalouisiana: Blahalouisiana

2016.04.14. 11:30, rerecorder

blahalouisiana_2.jpg

A 2011 őszén alakult, a közönségnek 2012 nyarán bemutatkozott, első EP-jét (Tales Of Blahalouisiana) 2013 végén kiadott Blahalouisiana az elmúlt két évben egyre fejlesztette megszólalását, új dalokkal, klipekkel és egy 2014-es második EP-vel (Magamban még) fokozatosan növelte rajongótáborát, idén pedig felvette debütáló albumát is, amely ma, egy napon jelenik meg a 41. Recorder magazinnal, aminek címlapján is a zenekar szerepel. Íme, az eddigi karriert összegző cím nélküli perfekt bemutatkozás - premier!

A Blahalouisiana itt a Recorderen mutatta be első klipjét (Tonight I'll Dress In Blue), nálunk debütált első magyar nyelvű számuk (Az első reggelen), és az eddigi utolsó klip premierje is itt volt (Máshol várnak). Az idén január és február vége között a Supersize Stúdióban Schram Dávid produceri közreműködésével rögzített cím nélküli Blahalouisiana-album az eddigi karrierje összegzése, a zenekarra jellemző kétnyelvűség mentén hat magyar és hat angol nyelvű számot tartalmaz, és egyszerre mutatja meg az eddig megtett utat és azt, hogy hol tart most a zenekar, hiszen régi és új számok is vegyesen szerepelnek az anyagon. A Gold Record gondozásában megjelenő lemezen a négy ismert magyar nyelvű sláger mellett (Az első reggelen, Magamban még, Ahol összeér, Máshol várnak) két új magyar nyelvű szerzemény; és a három angol nyelvű, már jól ismert szám (Walking In The Rain, Moving On, Without Me - ez utóbbi a Balcony TV-s príma élő változatban) mellett három friss dal kapott helyett - köztük a lemeznyitó funkos-diszkós-slágeres Deeper (I'm Going Deeper), ami hamarosan videóval is megjelenik. Az egységes összegzés jegyében az összes régebbi dalt újravette a hattagú zenekar, amely ezt a rövid üzenetet fűzte a lemezpremier mellé: „Legyetek üdvözölve Blahalouisianában, a szívünk nappalijában és foglaljatok helyet 46 perc 23 másodpercig a derűs melankólia kanapéján!” Ehhez mi sem fűzünk hozzá mást, mint hogy íme az egyik legjobb kortárs magyar popzenekar perfekt bemutatkozó nagylemeze!


a zenekar lemezbemutató koncertje április 28-án lesz az A38-on, Facebook-eseményoldal


és akkor a cím nélküli első Blahalouisiana-album, amit digitálisan itt, cd-n pedig itt lehet megrendelni, itt pedig máris hallható: 

>


az Ahol összeér frappánsan, de funkcionálisan meztelenkedős klipje: 


a Without Me videója: 


Blahalouisiana Facebook-oldal

https://recorder.blog.hu/2016/04/14/albumpremier_blahalouisiana_blahalouisiana
Albumpremier! Blahalouisiana: Blahalouisiana
süti beállítások módosítása