Premier! Hataah: Marduk EP

2016.04.11. 20:00, Frontrecorder

hataah_1.jpg

A győri Hataah a kevés hazai global bass-mozgalmár egyike, a Stas által vezetett Babylon Records egyik oszlopa, a kemény törzsi dobokra épülő jungle terror irányzat itthoni úttörője. Legújabb számát is ennek a fejlődőben és feljövőben lévő hangzásnak szentelte, a Marduk eredeti verziójából pedig pedig Stas és Aluphobia készített egy-egy izgalmas remixet. 

A trekk olyannyira jungle terror, hogy konkrétan a vicces Soundcloud tag-nek indult irányzat atyja, a holland Wiwek januári budapesti fellépésének hatására született. "Amikor megtudtam, hogy Wiwek Magyarországra látogat, annyira felpörögtem, hogy azon nyomban nekiálltam egy trekknek" - meséli Hataah. "Már évek óta vártam, hogy találkozhassak vele, hiszen pályafutására kezdetétől fogva hatalmas példaként tekintettem. Alig két óra alatt szinte el is készült a szám. Hirtelen felindulásból elküldtem a félkész verziót az összes számomra fontos embernek, aki épp netközelben volt, és mindenkitől pozitív visszajelzéseket kaptam. Másnap leutaztam Pécsre, hogy a hangmunkálatokat befejezzem, majd bekészítettem a számot egy üres pendrive-ra, hogy egy teljes hónappal a Wiwek-buli előtt felkészültnek érezhessem magam. A bulin aztán találkoztam Wiwekkel, megismert, emlékezett rá, hogy már több alkalommal is lejátszott néhányat a számaim közül. Átadtam neki a pendrive-om is." Ez a parti aztán új lökést adott a győri producernek. "Wiwek szettjét nagyon élveztem, elhangzottak a kedvenc trekkjeim, nagyszerű élmény volt. Ekkor éreztem igazán, hogy mennyi minden rejlik még ebben a stílusban. Elhatároztam, hogy ezentúl beleadok mindent, hogy továbbfejlesszem a trópusi basszuszenét."

Hataah új száma egyébként közel-keleti misztikumot visz a jungle terrorba, a Marduk cím pedig biccentés a Babylon Records felé, hiszen így hívták ez ókori Babilon főistenét. A kiadótól ketten remixelték a trekket: Stas egy brazil batucada és juke-hibriddel állt elő, míg Aluphobia megalkotta az arab sivatagi hardstyle-t. Most pénteken, a Babylon Records Bwola partisorozatának soros buliján (Facebook-eseményoldal),biztosan előkerül a három szám, amely itt rögtön meghallgatható:

https://recorder.blog.hu/2016/04/11/premier_hataah_marduk_ep
Premier! Hataah: Marduk EP
süti beállítások módosítása