Magyarradar + exkluzív mix - Aluphobia

2015.05.16. 15:45, Frontrecorder

aluphobia.jpg

A digitális és a valódi környezetet összemosó atmoszferikus hangtájképek koszos drone-hullámokkal és nyers urbánus tánczenei ritmusokkal - a hazai underground elektronika-színtéren tavaly feltűnt Aluphobia zenéjéhez lehetne igazodási pontokat rendelni (a legkézenfekvőbb a Burial-iskola), de szerencsére ez szükségtelen, megvan a saját világa. Sőt, van annyira változatos is, hogy szinte minden száma egy-egy önálló kis világ, melyekbe érdemes figyelmesebben elmélyedni. A tágabb zenei világába pedig a bemutatkozásához mellékelt exkluzív mixben vezet be bennünket. 

aluphobialive.jpgIndulás éve: 2014.

Tagok: Kiss Barnabás - production + mix & master.

Stílus: Lo-fi, house, garage, breakbeat, drone techno, downtempo, ambient és ezek keveréke.

Hatások: Mindenféle művészet inspirál, ami rétegműfaj, újító, groteszk, elvont, ironikus. Legtöbbször az internetről merítek inspirációt. Ha ki kéne emelni valamit, akkor zenében leginkább DDay One, a korai Dj Krush, Burial, valamint kortárs klasszikus és elektronikus zenék voltak rám nagy hatással, mint Olivier Messiaen, Luigi Nono, Trevor Wishart. De szinte mindenben tudok találni valami jót - általában ezekből az ötletmorzsákból áll össze az ihlet.

Kiadók: Bűkko Tapes.

Történet: Ének-zenei általánosba jártam, és egészen gimnáziumig klasszikus gitárt tanultam. Nagyjából 15 éves korom óta csinálok saját zenéket. Hiphoppal kezdtem (beateket csináltam, rárappeltem, felvettem, stb.), azután egyre inkább elektronikusabb útra terelődtem, de leginkább még mindig a hiphop / triphop közelében mozogtam. Majd 2012-ben elkezdtem a Pécsi Tudományegyetemen az Elektronikus Zenei Médiaművész szakot és az ott megismert zeneszerzők és egyéb művészek rendkívül átformáltak. Kezdtem kevésnek érezni a hiphopot, ezért 2013 végén új irányt vettem és új névre váltottam. Ez az időszak egy személyes és zenei újjászületés is volt egyben - nem véletlenül lett első kiadványom címe Revival. Még magyarországi itt tartózkodása során barátkoztam össze Leoš Horttal, aki nálunk tanult Erasmus ösztöndíjjal, és az általa alapított kazettakiadónál (Bűkko Tapes) jött ki az első EP-m 2014 júniusában. Ezután novemberben ugyanitt, a Bűkko Tapes-nél jelent meg az LP-m, amivel voltam fellépni Ankarában, Prágában és Brnóban kétszer is.

Rendkívül változó, hogy honnan jönnek a zenéim; programozgatok ezt-azt, vagy tekergetek valami projektet és félúton születnek hangok amik az adott projekthez nem kellenek, de összegyűjtöm őket és később ezekből válogatok - ezek lehetnek eldugott videók, interjúk, szavak közti zörejek, de field recording felvételeket is szoktam készíteni. A legfőbb szempont talán az, hogy valami szokatlan, soha nem hallott hangzás legyen, az elviselhetőség keretein belül maradva. De persze fontos a kontraszt is, tehát van, hogy egészen egyszerű hangzásokhoz van kedvem.

Megjelenések: Revival EP (2014), Storm On The Digital Sea LP (2014).

Küldetés: Szeretném, ha pionírként emlegetne az utókor és hasonló, újító zenészekkel együtt új zenei központként tekintenének Kelet-Európára.

Jövőkép: saját stúdió alapítása, szeretném zenéimmel körbeturnézni a Földet, de nagyzenekari darabok komponálása is tervben van.

Mellékprojektek: A polgári nevemen kísérleti, kortárs elektronikus darabokat írok, számítógépes grafikákat csinálok, verseket költök.

Szexepil: állítólag szexi, hogy enyhén selypítek.

Legnagyobb eredmény, elismerés: A külföldi fellépések, melyek közülük talán a legjobb, hogy a prágai Seed partisorozaton fő fellépő voltam.


Aluphobia debütáló EP-je:


és az első albuma:

a Port Of Nowhere káprázatos old school számítógép animációs klipje:


Alább pedig a mix, amit Aluphobia a Recordernek készített, a Kelet-Európát propagáló missziója jegyében kizárólag a régióból származó - magyar, szlovák, cseh, orosz - számokból válogatva, továbbá itt hallható először egy friss kiadatlan zenéje (Your Lies) is.

ΛLUPHOBIΛ - Eastern-European MIx For Recorder

01_Keosz - Caseful
02_неизвестен - syrox
03_ΛLUPHOBIΛ - Ice of Antarctica
04_HRTL - Hydroxid
05_Imre Kiss - Gray's Legend
06_AL​-​90 - Dionea
07_aeiou - whatever
08_Untitled99 - Super I
09_Norwell & S. Olbricht - Deck B
10_AL-90 - Fluids
11_aeiou - Sometimes I dream of hurting you
12_ΛLUPHOBIΛ - Your Lies
13_ДИМА - R O L L A
14_fph - strnd flr (2b)

https://recorder.blog.hu/2015/05/16/magyarradar_exkluziv_mix_aluphobia
Magyarradar + exkluzív mix - Aluphobia
süti beállítások módosítása