Albumpremier! Musica Moralia: hell is coming home

2016.04.05. 11:00, rerecorder

mm_by_julia_standovar.jpg

A Musica Moralia egy egyszemélyes projekt: Meggyesházi Éda teljes valójában. A posztfolkos, experimentális címkékkel illetett zene a 2012-es első minialbumon (Tooth And Teeth) javarészt csellóval és elektromos orgonával szólalt meg, a most debütáló – a Normafa Records gondozásában készült – második lemezanyagon (hell is coming home) már a cimbalom és a zongora hangjai uralkodnak az egyéb preparált hangszerek között. Éteri zajokkal és csendekkel játszó remek album premier!

mm_by_peter_kosa.jpgMeggyesházi Éda már több mint tíz éve jelen van a helyi zenei szcénákban, hol Berlinben, hol Rotterdamban, hol itthon: az útját egy kéthúros gitárral kezdte, ma klasszikus és folkos hangszerek egész során zenél. A hell is coming home című második lemez társproducere Mészáros István volt, a keverést és maszterelést Cs. Szabó Zoltán végezte.

A dalszerző-énekes a dalok személyességéről mesélt a Recordernek: „a hell is coming home a második albumom, valójában maga az album is két részre oszlik. A dalok témája változó, mint minden albumnál, de mindenképp a mindennapokból szoktam meríteni, valami rólam szól, van, ami a családomról, a felmenőimről, barátaimról. Azt például észrevettem magamon, hogy sokat kérdezek a dalokban, és sokat mesélek a testről a test funkcióiról, hogy hogyan változik az érzelmek által. Azt gondolom, hogy nagyon sok olyan dolgot is megírok, amiket valójában sose lenne merszem kimondani, néha az illetlenség határát súrolva. A mostani albumnál viszonylag nagy hangsúlyt fektettünk az ütőmunkára, a cimbalom és a Yamaha orgona mellett dobok is megjelennek a vokállal együtt.”


A következő Musica Moralia-koncert április 22-én lesz a Gólyában, aztán május 6-án lép fel a dalszerző-előadó az A38-as Europe Day eseményen.


és akkor a remek hell is coming home album (ami Musica Moralia Bandcamp-oldalán meg is vásárolható és a Normafa Records hagyományainak megfelelően kazettán is megjelenik, a tervek szerint az április 22-i koncerten már kapható is lesz): 


a Golden Fight Balcony TV-s felvétele: 


a Golden Fighthoz Hollandiában forgatott videó élő hanggal: 


az I Think I've Bit The Devil's Heart kísérőfilmje, szintén Hollandiában, szintén élő hanggal: 


és a Long Horse Face klipje, Rotterdamban, élő hanggal: 


nyitó- és lemezborító kép:
Standovár Júlia
színes fotó: Kósa Péter


Musica Moralia Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2016/04/05/albumpremier_musica_moralia_hell_is_coming_home
Albumpremier! Musica Moralia: hell is coming home
süti beállítások módosítása