Honeybeast – Bódottá

2016.03.22. 09:00, rerecorder

honey_csoport_1.jpg

(X) Hiába tűnnek fel sorra a friss zenekarok a magyar popzene egén fényes csillagként, legtöbben egy, vagy maximum két sláger után ki is hunynak, utána már egyszerűen nem tudják megtartani kezdeti momentumukat. A Honeybeast második albumával bizonyítja, hogy kivétel.

02-bodotta.jpgA Honeybeast 2014-ben lépett a nyilvánosság elé az az évi „A Dal” műsorban, ahol A legnagyobb hős című szerzeményükkel meneteltek, majd a következő időszakban rádiós jelenlétük is számottevő volt. Most pedig itt van a második lemezük, a Bódottá, amellyel a zenekar azt kívánja bebizonyítani: igenis van még bennük szufla a folytatáshoz, nem fognak beállni az egyslágeres előadók hosszú sorába. Ezt az akadályt egyébként egyelőre jól vették, hiszen az új albumról a címadó szerzeményt és a Hetes című akusztikus számot már a megjelenés előtt felkapták a rádiók.

A friss anyag tematikájában a gyereknyelv játékosságát felhasználva járja körbe a boldogság témakörét, azonban a könnyed felszín alatt Bencsik-Kovács Zoltán dalszerző-szövegíró sorai olyan mélységekkel is rendelkeznek, amelyek nem biztos, hogy az első hallgatás után egyértelművé válhatnak. Az új album ugyanakkor zenei fejlődés eredménye is, elektronikus megoldások jelennek meg benne, olyanok, amelyek az előző lemezről még hiányoztak, a gitárok kicsit háttérbe húzódnak, hagyva a billentyűs hangszereket előtérbe kerülni, melyek mellett ezúttal fúvósok is gazdagítják a hangszerelést. A Bódottá szerzeményei jó eséllyel a nyári fesztiválszezon sokak által énekelt, kedvelt dalai lesznek, addig pedig mindenkinek van ideje betanulni őket!


a Gold Record által kiadott teljes lemez: 

Címkék: honeybeast
https://recorder.blog.hu/2016/03/22/honeybeast_bodotta
Honeybeast – Bódottá
süti beállítások módosítása