Albumpremier! Budapest Voices: Finomra hangolva

2016.03.16. 14:00, Frontrecorder

budapestvoices_3.jpg

A hazai "alter" zenekarok dalait a cappellásító Budapest Voices március 24-én jelenteti meg második albumát CD-n, méghozzá a tagok receptjeiből összeállított szakácskönyvvel együtt, de a Finomra hangolva című lemez online máris fogyasztható. 

A tizenkét tagú vegyes kórus és egy ütős felállású Budapest Voices 2014-es első albumát saját újság mellékleteként hozta ki, ezúttal pedig a lemezhez saját szakácskönyv jár (vagy fordítva), benne a 13 tag 55 receptjével, melyek közt ínyenc fogások (például az almában sült koktélrák fehér mártással, vagy a sajtos paplan alatt sült lazac piros pöttyös túrós rizzsel és kapros tejfölös szósszal) éppúgy helyet kaptak, mint az egyszerű ételek (amilyen a rakott krumpli és a zserbó). Az Ízbűvölők című kötettel egybecsomagolt hangzóanyag dalmenüsorában hét átdolgozás szerepel, új ízként megspékelve Warnusz Zsuzsa kórusvezető egy saját szerzeményével. "A dalok kiválasztásánál fontos, hogy ismertek legyenek, és legyen bennük valami, ami elindítja a fantáziámat. A kiválasztást követően én hangszerelem át a dalokat, és tanítom be a kórusnak" - árulja el Budapest Voices zenei direktora, aki rövid kommentárokkal is ellátta a második lemez tételeit.

Magam adom (Quimby)
"Az eredetinél kicsit drámaibb a hangzása. A főszólamért felelős Paál Palázs hatalmasat énekel benne."

Képzeld el másképp (Ocho Macho feat. Kowalsky)
"Egy ideje már benne van a koncertrepertoárunkban. Megőrizte az eredeti latinos hangzását. Igazi nyári, bulizós zene."

Többet érdemelsz (Kowalsky meg a Vega)
"Az év elején érkezett Nagy Ricsi bemutatkozása. E dal áthangszerelésénél az egyik kedvenc énekesem, Bobby McFerrin inspirált."

Boldog újjászületést!
"Ez egy saját szerzeményem áthangszerelt változata. Lajtai Kati hangjától nagyon mosolygós, kedves lett a dal."

Csinálj gyereket! (Anima Sound System)
"Teljesen más lett, mint az eredeti. Egy lassabb tempójú bossa nova az alapja, és írtam hozzá egy intrót, egy outrót, illetve becsempésztem saját gondolatokat a középrészhez is."

Szívbűvölő (Pluto)
"A Szívbűvölő is azon dalok közé tartozik, amit nehéz úgy hallgatni, hogy nem mozog a kezünk-lábunk. Szvinges, bigbandes hangzás találkozik Nagy Barnabás füstös blues-hangjával."

Gyémánt (Kimnowak)
"A lemez első klipes dala. Nagy közönségkedvenc."

Ragyogás (Magashegyi Underground)
"A lemez legsúlyosabb darabja. Két egymástól teljesen eltérő rész váltakozik benne. A két ellenpólus a zakatoló varázslás és az éteri lebegés."


A Finomra hangolva CD és az Ízbűvölők szakácskönyv egybecsomagolva március 24-től kapható, a budapesti lemezbemutató koncert április 2-án lesz az A38 Hajón (Facebook-esemény), a lemez viszont már most streamelhető alább:

https://recorder.blog.hu/2016/03/16/albumpremier_budapest_voices_finomra_hangolva
Albumpremier! Budapest Voices: Finomra hangolva
süti beállítások módosítása