Albumpremier! Buster Keaton (UK): Live @ Szimpla Budapest

2016.03.11. 10:00, rerecorder

buster_keaton_uk_photo01_ny.jpg

2014 decemberében úgy mutattuk be a Buster Keaton (UK) dob-billentyűs duót, mint a pillanatnyilag legizgalmasabb magyar koncertzenekart, hát most kiadnak egy koncertlemezt, amit 2015-ben vettek fel a Szimplában Porteleki Áron dobossal kiegészülve, és aminek ugyanott, szintén vele lesz egy lemezbemutató koncertje március 16-án. Premier képpel és hanggal!

lemez_cover.jpgA 2005 óta létező, de igazából 2013 óta aktív, "neonaív posztambient-technót" játszó Buster Keaton (UK) még mindig adós egy stúdióanyaggal, de a rendszeresen koncertező formáció élőben tényleg a verhetetlenek közé tartozik (legutóbbi, idén januári toldis koncertjük felvétele itt látható), így kézenfekvő volt, hogy egy koncertlemezt kiadjanak. A választás egy tavaly nyári, speciális koncertre esett, ahol a dobos (Németh Csaba), billentyűs (Nagy Gábor) párost még egy kiváló dobos, Porteleki Áron egészítette ki, ahogyan Nagy Gábor fogalmaz: „tavaly júniusban léptünk fel legutóbb a Szimplában. A koncertre meghívtuk Porteleki Áront, a színpadkép így tök szimmetrikus lett: két oldalt a budapesti éjszaka két legjobb dobosa, közéjük ékelődve pedig a legbénább szintise!” (nevet)

Hogy a koncertjeit rendszeresen rögzítő formáció miért döntött ennek az estének a lemezként való megörökítése mellett, arra is van magyarázat: „a koncert után sikerült letölteni a Ustream videót, amit valószínűleg anyáinkon kívül senki nem néz, így úgy döntöttünk, megcsináljuk hozzá szépen a hangot is, hogy legyen már végre valami lemezszerűségünk, még ha nem is stúdió minőségű. Ennek apropóján március 16-án fellépünk újra a Szimplában, ismét Áronnal.”

A zenekar körül a rendszeres koncertezésen túl más is történik mostanság: „bekerültünk a Shape Platformba. Ez egy tök jó dolog, 16 európai fesztivál hívhat meg minket 2016-ban pályázati alapon.” (A zenekar Shape Platform-os profilja itt található.)

a Buster Keaton (UK) tehát ismét Porteleki Áron dobossal lép fel a Szimplában, március 16-án, Facebook-eseményoldal


és akkor a príma koncertlemez, a Live @ Szimpla Budapest (a lemez a zenekar Bandcamp-oldaláról ingyen, vagy szabadon választott összegért letölthető): 


a koncertlemez anyaga képpel is: 

Keverés: Krolikowski Dávid
Hangfelvétel: Kovács Mihály
Operatőr: Todoroff Lázár


album cover:
Borsos Lőrinc
nyitókép: Csengery Máté


a Buster Keaton (UK) Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2016/03/11/albumpremier_buster_keaton_uk_live_szimpla_budapest
Albumpremier! Buster Keaton (UK): Live @ Szimpla Budapest
süti beállítások módosítása