Klippremier! Anton Vezuv: Far Camp Song

2016.03.10. 11:00, rerecorder

nyito_2.jpg

A Gyulai István vezette Anton Vezuv 2014-es bemutatkozó albumával, az Into The Sea-vel egycsapásra a legizgalmasabb és legjobb magyar zenekarok táborába került, ráadásul a lemezhez - konkrétan a Bird című dalhoz - készült klip is eredeti lett. A 2014 szeptemberében, tehát másfél éve megjelent album most kapott egy másik videót is, mégpedig a Far Camp Song című nyitódalhoz - és ez még zseniálisabb! A Szabó Áron által rendezett kémfilmes szerelmi sztoriban tobzódnak a konkrét francia újhullámos és film noiros filmes, valamint a klipes utalások és amiben Osvárt Andrea és Makranczi Zalán a főszereplők.

anton_vezuv_press_large_2016.jpgA saját stílusát power melankóliaként meghatározó Anton Vezuv a klippremierrel egy időben új lemezének keverési munkáit is végzi, a zenekar új, hatszámos EP-je hamarosan megjelenik. A második klip azonban már itt van és ebben a nagy kérdés a következő: a titkosszolgálati főnök ultimátumának, vagy Osvárt Andrea vonzerejének engedelmeskedjen a Makranczi Zalán által alakított kormányzati kém? – ezen a történeten keresztül mutatja be a nő és a férfi kapcsolatát a Szabó által rendezett új klip. amelyben megelevenednek a hetvenes évek, a Szabad Európa Rádió, és az az ellen küzdő titkosszolgálat. Szerephez jut továbbá egy 1976-os Opel Kadett, néhány sajtos roló, valamint – kémfilmhez illően kötelező elemként – egy pisztoly is.

Szabó Áron elmondása szerint „a klip a francia újhullám és a hetvenes évek film noir stílusának fúziója, amelyben avantgárd művészeti utalások keverednek hitchcock-i képi megoldásokkal, detektívfilm-szerű elemekkel.” A rendező a videóban számos konkrét, vagy apróbb utalást rejtett el többek között a Bolond Pierrot, a Négyszáz csapás, a Kifulladásig, vagy a Jó reggelt, búbánat című filmekre, de a Smashing Pumpkins vagy Lou Reed rajongóinak is ajánlott figyelmesen végignézni a klipet.

Szabó Áron nevéhez számos reklám-, és független kisfilm mellett olyan videók kötődnek, mint a Žagar Dream Of A Machine című dalával aláfestett, utópisztikus gyermektársadalmat bemutató klip, a Babel Out Of Reach számához készített VHS-sci-fi, vagy az idei év talán legviccesebb klipje, a Dope Calypso b-kategóriás, technicolor mozikat idéző prédikátoros videója a Goodbye Monkey című dalhoz. A videoklip produkciós cége az AmegO Film.

AZ ANTON VEZUV MAGYARRADAR ROVATUNKBAN IS BEMUTATKOZOTT.

és akkor a Far Camp Song filmszerű klipje Osvárt Andreával és Makranczi Zalánnal a főszerepben: 


Osvárt Andrea Anton Vezuv-pólóban: 

_dsc1839_copy_1600.jpg


az Anton Vezuv Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2016/03/10/klippremier_anton_vezuv_far_camp_song
Klippremier! Anton Vezuv: Far Camp Song
süti beállítások módosítása