Klippremier! Mango Blitz: I Feel

2016.02.17. 14:00, rerecorder

mango_blitz_03.jpg

A Mango Blitz egy 2015-ben feltűnt, rádióbarát elektronikus popzenét játszó duó, tavalyi Ide oda című lemezanyagukról a Játssz című felvételhez készült videó, de 2016-ot máris egy új klipes dallal kezdik, az enyhén funkos ízű I Feelhez tartozó mozgókép a ritmusok és az álmodozás erejéről szól, avagy hogyan lesz a takarítónőből tánckirálynő.

2_13.jpgA forgatásról a rendező, Fűrész Zsolt mesélt: „Több egyeztetést követően abban maradtunk a zenekarral, hogy egy könnyed, emberközeli és barátságos hangulatú klipet hozunk össze. Egyszerűen csak azt akartuk visszaadni képileg, amit szerintünk a számot meghallgatva érezhet az ember: „jól érzem magam és úgy táncolnék!”Mindezt persze úgy, hogy ne legyen közönséges, ne legyen eltúlzott, csillogó-villogó szórakozóhelyen, miniruhácskás lányokkal rögzített anyag. Az alapelgondolás szerint egy természetes fényben forgatott, egy táncos szereplővel készült anyagot terveztünk, de nem akartunk egy megépített koreográfiával végigvinni az egész klipet, bár igaz, hogy manapság ez elég divatos megoldás. Ezért gondoltuk, hogy a táncost valamilyen hétköznapi szituációba helyeznénk, viszont mivel nem szerettünk volna több szereplős, statisztás helyszínben gondolkodni, így jött az a verzió, hogy a magányos takarítónő, egy fotóstúdióba érkezik. Jó pár táncost megkerestünk a szereppel és sokakat érdekelt. Nekünk végül Erdei Nikolettre esett a választás, aki több nagy kereskedelmi tévés produkcióban is szerepelt az évek során. A forgatás remek hangulatban telt, az idő is kegyes volt hozzánk és megfelelő fényekkel segítette a munkánkat. A Mango Blitz előző klipjében nem szerepelt a zenekar, így most szerették volna, ha valamilyen minimális szinten megjelennek az anyagban, ezért gondoltuk, hogy a klip kezdésnél feltűnnek néhány másodpercre.”

Az együttesből Kanász Dusán beszélt a klipről és Mango Blitz terveiről: Igen, a klipben megvalósul az az életérzés, amit a dal sugallni próbál, azaz: érezd jól magad – legalább annyira, mint mi a dalszerzés vagy később, a klipforgatás közben. Egyébként Zsolt eltalálta, amit szerettünk volna, már a tervezés és az előkészületek során is jól megértettük egymást, a végeredmény pedig olyan, amilyet szerettünk volna. Most hogy a klip elkészült, folytatjuk a munkát, nem állunk meg, sőt ami azt illeti, ez idő alatt is dolgoztunk. Készítettünk egy remixet Mushu Uncle Tom című dalához, mely az egyik kedvencünk A Dalban. Igyekeztünk máshogy megközelíteni, ahhoz képest, ahogyan eddig hallhattuk a szerzeményt. Szeretnénk megmutatni, hogy mi rejlik még egy dalban ahhoz képest, ahogyan először halljuk, hozzá adva némi Mango Blitz-hozzávalót. A végeredmény itt hallhatóA további tervek között pedig újabb és újabb dalok szerepelnek, mert rengeteg ötletünk van. Szeretnénk ezeket mielőbb eljuttatni a tisztelt hallgatósághoz, hogy aztán a nem is túl távoli jövőben végre együtt bulizzunk Mango Blitz-en. Természetesen mi is várjuk már, hogy játszhassunk és végre jó hangosak lehessünk a stúdiómunkák után, felkérések is érkeznek s amint tudunk, eleget is fogunk tenni ezeknek. Addig pedig érezzétek ti is, amit mi, I Feel.”

az álmodozós, takarítónőből lett táncos videó: 


Mango Blitz-Facebook

https://recorder.blog.hu/2016/02/17/klippremier_mango_blitz_i_feel
Klippremier! Mango Blitz: I Feel
süti beállítások módosítása