Klippremier! Kiskalász: Salátamánia

2016.02.16. 14:00, rerecorder

kiskalasz.jpg 

A Kiskalász gyerekzenekar 2015-ben megjelent Salátamánia című albumán a zöldségek világát népszerűsíti a legkisebbeknek, a címadó dalhoz pedig most elkészült egy szórakoztató gyurmaklip - breakelő és moonwalkoló öregapával -, ennek a premierje következik.

A Kiskalász 2009-ben indult, három lemezükön Bartos Erika verseit zenésítették meg, ezek közül kettő aranylemez lett és kaptak már két Fonogram-jelölést is, legújabb kiadványukon, a tavaly ősszel megjelent Salátamánián pedig már saját szövegekkel dolgozik a hagyományos gyerekzenék világától bátran elrugaszkodó, különböző zenei kultúrákat keverő kvartett. A délszláv hangulatú címadó szerzeményhez készült gyurmaanimációs videó is folytatja azt a hagyományt, hogy a zenekartagok nem bukkannak fel a klipben, ebben pedig aztán végképp nem, hacsak azt nem mondhatjuk, hogy "kigyúrták magukat a videóra". A Silye Júlia és Páth Dániel által készített kisfilm ötleteiről Varga Bori énekesnő mesélt a Recordernek: „A klipben elbújtatott generációs poénok, mint például a Michael Jackson-os ’mooonwalking’, vagy a Mekk Elek-kép a falon, visszaröpíti a szülőket és a nagyszülőket gyermekkorukba, ugyanakkor reméljük, hogy a mai gyerekeket is elkápráztatja majd. A Salátamánia lemez amúgy egy évig, a videó pedig – mivel minden apró részletet kézzel alkottak – három hónapig készült. A figurákat Silye Júlia keltette életre, és a filmet operatőr társával Páth Danival együtt, aprólékos kidolgozottsággal készítették el.

A Salátamánia klipjében a főhős öregapa kecskefia lagzijában breakel és moonwalkol, na meg persze tömi kétpofára a salátát, és aztán okostelefonról lapozgatja vissza a fergeteges buli képeit. A zenekar Budapesten legközelebb május 1-én, a Halmajálison játszik az Óhegy Parkban.


és akkor a videópremier: 


Kiskalász Facebook-oldal

https://recorder.blog.hu/2016/02/16/klippremier_kiskalasz_salatamania
Klippremier! Kiskalász: Salátamánia
süti beállítások módosítása