Tényleg Michael Jackson írta a Sonic 3 zenéjét!

2016.02.01. 09:10, subrecorder

michael-jackson-sonic-the-hedgehog.png

Lassan húsz éve tartja magát a pletyka, hogy az 1994-es Sonic The Hedgehog 3 nevű SEGA videojáték zenéjét eredetileg Michael Jackson szerezte, viszont valamiért végül nem használták fel az anyagait. Most bebizonyosodott, hogy az állítás első fele igaz, ami pedig még érdekesebb, hogy a második nem!

Az egyik legnagyobb, leghosszabb ideje életben lévő videojáték-zenei városi legendának a Huffington Post ment utána, kutatásukat pedig siker koronázta: a lapnak sikerült kiderítenie, hogy Michael Jackson valóban a Sonic The Hedgehog 3 egyik dalszerzője volt és már az is világos, miért nem akarta, hogy a neve megjelenjen a stáblistán. Jackson állítólag már az első résztől kezdve nagy rajongója volt a kék sündisznót szerepeltető Sonic akció-platformer sorozatnak és mikor 1993-ban meghallotta a hírt, hogy a SEGA-nál készül a harmadik rész, felhívta a vállalatot és körbevezettette magát náluk. Ezen a sétán kérdezte meg tőle az egyik fejlesztő, hogy nem akar-e esetleg zenét szerezni a játékhoz, Jackson pedig igent mondott. Mindezt Brad Buxer erősítette meg, aki a Királlyal ellentétben szerepel is a Sonic 3 stáblistáján, mint zeneszerző, korábban pedig az előadó 1991-es Dangerous című albumán dolgoztak ők ketten együtt.


EGY ŐRÜLT TAVALY EGY VIDEÓBA GYŰJTÖTTE JACKSON ÖSSZES KURJANTÁSÁT, HÁROM PERC TÖKÉLETES SZÓRAKOZÁST ALKOTVA.

Buxer állítása szerint mintegy 40 dalt rögzítettek, igaz, ezek közül sok csak Jackson beatboxolásának a hangmintázott verziójaként maradt benne a végleges játékban és nem is éppen úgy, ahogyan az előadó tervezte. Ő ugyanis magas stúdióminőségben vette fel a számokat, viszont a játékot futtató Sega Mega Drive gép memóriája megállt 16-bitnél, így aztán igen komoly fájlsűrítésbe kellett kezdeni. "Mivel nem tetszett neki a végső minőség, Michael megkérte a stúdiót, hogy vegyék ki a nevét a stáblistából" - mondta ezt nem csak Buxer, hanem a másik két dalszerzőként jelölt Doug Grigsby III és Cirocco Jones is. A SEGA pedig nem is habozott, pláne hogy pont ekkor robbant Jackson gyermekzaklatási botránya. Ennek ellenére mindhárom fent említett személy megerősítette, hogy a csapatuk vezetője végig a legenda volt.

Igaza lett tehát azoknak, akik éveket szenteltek a játék minden egyes betétdalának a megvizsgálására és azok Jackson-számokkal való összevetésére. Erről remek mashup-videókat lehet találni a neten, a legérdekesebbek közül az egyik az Act 1 főellenség harca közben szóló szerzemény, amely nem elég, hogy tele van hííí hííí-zéssel és c'mon!-okkal, kísértetiesen hasonlít is az In the Closet című számra, a másik pedig a végefőcím alatt játszott dal, amely pedig egy korai Stranger In Moscow-nak felel meg. Nem hiszed? Mutatjuk!


Michael Jackson néhány hozzájárulása a Sonic The Hedgehog 3 zenéjéhez:


egy kis játékmenet:

https://recorder.blog.hu/2016/02/01/tenyleg_michael_jackson_irta_a_sonic_3_zenejet_kesz
Tényleg Michael Jackson írta a Sonic 3 zenéjét!
süti beállítások módosítása