Álomszerű fellépőnévsor zenerajongóknak – Ők lesznek a 2016-os Primavera fesztiválon

2016.01.22. 09:21, rerecorder

primavera-sound-2016-abonos.jpg

Talán a szokásosabbnál is nagyobb várakozás előzte meg az idei - június 2-4. közötti - Primavera Sound fellépőinek leleplezését, hisz míg a Szigettől a Rock Werchterig mindenhol hetek óta lehetett tudni néhány nevet, és a Coachella/Bonnaroo szintű gigafesztiválok is felfedték már a teljes line upot, a katalán tengerpart hallgatott (bár ők mindig ezzel az „egyszerre az összest” szimpatikus módszerével élnek) – egészen máig, amikor lehullott a lepel, vele együtt pedig az állunk is.

Persze meglepő-e ez egy olyan fesztiváltól, ahol évente lép fel az adott könnyűzenei évad felső tízezre, historikus klasszikusokkal és teljes egészében előadott korszakalkotó lemezekkel? Ahol külön hálószoba méretű akusztikus sátorban lép fel az Archers Of Loaf? Ahol a nyitónap előtt a The Walkmen és a Wedding Present ad ingyenes koncertet a városközpontban? És ahol 2012-ben még a szendvicseket is Wilcónak nevezték el? A kérdések megválaszolása helyett merengjünk inkább a felhozatalon, ami az idei szezonális favoritok mellett a szokásos state-of-the-art Anthony Fantano-kedvenceket, valamint az "uramistenem, tényleg részem lehet EBBEN-t!" is magában foglalja.

A Recorder több szerkesztőségi tagja, többször is meglátogatta már a fesztivált, így aki készül az eseményre, annak tudjuk ajánlani, hogy a következő hónapok a lemaradások bepótolásával és az áldozatok súlyozásával teljenek. Gyilkos tempót diktál ugyanis a rendezvény, az ütközések miatt pedig nem egy nagy hal megy majd a levesbe. Viszont egyikünk anno látta Jeff Mangumot másfél méterről, részt vett a pompás Girls legeslegeslegutolsó koncertjén, és, igen, hallotta az Archers Of Loafot egy külön hálószoba méretű akusztikus sátorban. Egy másikunk pedig ott lehetett Sufjan Stevens agymetsző, spektákulumszerű performansz-izéjén a speciális, zárt helyszínként működő Auditoriumban. Úgyhogy jó móka lesz ez – főleg, hogy idén ismét fellép a Shellac!

Lesz visszatérő LCD Soundsystem, lesz újra turnézó Radiohead (addigra új lemez is, fogadjunk!), új lemezt bemutató PJ Harvey, a Pet Sounds-ot eljátszó Brian Wilson, á nem is folytatjuk, itt van alul a nagyban a fellépőket tartalmazó plakát, tessék végigböngészni.

A jegyár most olyan 180 euró körül van, ami egészen 200-ig fog növekedni a helyszínen.
Úgyhogy tényleg csak azt tudjuk mondani, hogy tessék sietni, repjegyet és Airbnb-t foglalni, megéri.

http://www.primaverasound.es/
https://portal.primaverasound.com/

primavera_16.jpg

https://recorder.blog.hu/2016/01/22/alomszeru_felleponevsor_zenerajongoknak_ok_lesznek_a_2016-os_primavera_fesztivalon
Álomszerű fellépőnévsor zenerajongóknak – Ők lesznek a 2016-os Primavera fesztiválon
süti beállítások módosítása