Itt a Cseh Tamás Program: Kóbor János-talkshow holnap az Ifiparkban

2016.01.20. 14:00, Recorder.hu

cstp_kobor_650.jpg

Január 21-én 18 órától Kóbor János lesz az NKA Cseh Tamás Program Azok a régi csibészek című poptörténeti talkshowjának vendége a Várkert Bazárban. Az Omega frontembere közel fél évszázad távlatából idézi fel ifiparkos emlékeit az egykori szórakozóhelyről szóló kiállítás terében. A részvétel ingyenes, a rendezvényt a Szerencsejáték Zrt. támogatja.

Az NKA Cseh Tamás Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzése Alprogramja keretében indult el tavaly az Azok a régi csibészek című poptörténeti talkshow-sorozat. A programsorozat a hazai könnyűzene egykori fenegyerekeit, legendás rockereket, ikonikus előadókat, zenészeket lát vendégül, és faggatja őket a magyar könnyűzene hőskorának mindennapjairól. A CSTP második évadában minden talkshownak a Volt egyszer egy Ifipark… című kiállítás tere ad otthont, biztosítva a hangulatos környezetet a nosztalgiához. Az esték házigazdái dr. Csatári Bence történész és Poós Zoltán író, akik Boros Lajos, Trunkos András, Nagy Feró és Németh Lojzi, Bródy János, Schuster Lóránt, Pataky Attila és Török Ádám után most Meckyvel hívják a közönséget egy múltba révedő kalandra a magyar rock arany évtizedeinek labirintusába.

A tavaly az Ifipark előtt beatmisével tisztelgő Omega generációk ikonja, a korszak „mamutzenekara” volt. Hogy a hírhedt igazgató, Rajnák László miért mégis a Bergendy együttest választotta az Ifipark szerződtetett zenekarául, hogy hogyan vált az Omega „a Kelet Rolling Stones-ává”, hogy ő maga miért nem tarthatott az együttessel az 1968-as angliai turnén vagy miért nem kerülhetett az Élő Omega albumra a Szex-apó című sláger, arról Kóbor János mesél január 21-én, csütörtökön a Várkert Bazárban, a Budai Ifjúsági Parknak emléket állító Volt egyszer egy Ifipark… című kiállítás terében. Az egyébként már csak 2016. február 28-ig látogatható tárlatot a talkshow résztvevői ingyenesen megtekinthetik.

A rendezvényen való részvétel ingyenes tehát, ám regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az ifipark@varkertbazar.hu címen lehet. A poptörténeti talkshow-sorozat az NKA Cseh Tamás Program és a Szerencsejáték Zrt. közreműködésével valósul meg.

Facebook event ITT.

A cikksorozat a Cseh Tamás Program együttműködésével készül.

https://recorder.blog.hu/2016/01/20/itt_a_cseh_tamas_program_kobor_janos-talkshow_holnap_az_ifiparkban
Itt a Cseh Tamás Program: Kóbor János-talkshow holnap az Ifiparkban
süti beállítások módosítása