Courtney Barnett ódát írt a gyorstésztához

2016.01.12. 09:44, subrecorder

cb-threepacks.png

A tavalyi (és szemfülesebbek számára már az azelőtti) év egyik legkiemelkedőbb tehetsége egyértelműen az ausztrál dalszerző, Courtney Barnett volt, akinek első albuma szépen helyt állt az év végi zenei listákon is. Most pedig itt van tőle egy új dal, mely minden slacker sokszori megmentőjének, a zacskós gyorstésztának szól.

Bár sokan a mai napig úgy gondolják, hogy Courtney Barnett első "igazi" lemeze már 2013-ban megjelent, amikor is egyben kiadta addig megjelent két EP-jét, ez az állítás egészen addig helytálló volt, amíg tavaly hallgathatóvá nem vált a Sometimes I Sit And Think And Sometimes I Just Sit. Maga az előadó is ezt tekinti valódi bemutatkozásnak és ugyan azok a bizonyos EP-k is egy tehetséges zenészt mutattak, igazából ezzel az anyaggal adta meg magának a lehetőséget az ausztrál énekesnő arra, hogy korszakos dalszerző-előadó legyen. Végtelenül pontos megfigyelései, már most kiforrott dalszövegei és a sallangmentesen, lazán játszott rock 'n roll - ezek mind hozzájárultak ahhoz, hogy a lemez simán ott végezzen a legjobbak közt tavaly decemberben a legtöbb zenei publikációban (például nálunk is).


KRITIKÁNK COURTNEY BARNETT TAVALYI LEMEZÉRŐL.

Ezt az anyagot Barnett most február 14-én egy hatszámos gyűjteménnyel folytatja, amelyen az általa alapított Milk! Records öt kiemelkedő szerződöttje kapott helyet, plusz egy teljesen új dal a főnöktől. Ez utóbbi már most meghallgatható, a Three Packs A Day számcím pedig hiába hangzik úgy, mintha Mac DeMarco írta volna kedvenc cigijéről, itt bizony másról van szó, a zacskós ramentésztáról, amelynek hallhatóan nagy rajongója az előadó. Maga a dal jól illik Barnett tavalyi lemezének hangulatába, talán egy fokkal könnyedebb, nemtörődömebb, de hát ez a témából és a kiadvány jellegéből adódik is. A Good For You válogatás február 14-én jelenik meg, és szerepel még rajta Jen Cloher, Fraser A. Gorman, az Ouch My Face, a The Finks, és az East Brunswick All Girls Choir.


Courtney Barnett új dala:

Címkék: courtney barnett
https://recorder.blog.hu/2016/01/12/courtney_barnett_odat_irt_a_gyorstesztahoz
Courtney Barnett ódát írt a gyorstésztához
süti beállítások módosítása