Jack Garratt végzett a BBC Sound Of 2016 élén

2016.01.08. 14:12, subrecorder

jack-garratt-3.jpg

Kihirdették a BBC évi rendes Sound Of... versenyének helyezettjeit, a legtehetségesebbnek és egyben a legnagyobb sikerre esélyesnek Jack Garrattet találta a szakmai zsűri.

Szokás szerint még tavaly november legvégén osztották meg a a Sound Of 2016 tizenöt előadóból álló hosszúlistáját, akik közül - ahogy általában minden évben - öt tehetség részesül egy ragsorolt kiemelésben is. Jobban mondva ebben az évben hat, ugyanis az ötödik helyet megosztva kapta az általunk előbbre jósolt Mura Masa producer és a WSTRN hiphoptrió. Negyedik lett az a Blossoms, akik egyedüli gitárzenekarként indultak, róluk még biztosan sokat fogunk hallani, psychrock zenéjük pont olyan, amire a brit magazinok kapni szoktak. A harmadik és második helyet énekesnők csípték el, előbbit az a NAO, aki finom R&B-elektronikájával tavaly már találkozhatott az, aki követi stílust, utóbbit pedig Alessia Cara, akinek ugyan első EP-je nem váltotta be a Here című slágere utáni reményeket, de az biztos, hogy simán benne van a nemzetközi popsztárság esélye a 19 éves lányban.


TAVALY A YEARS & YEARS, ELŐTTÜK PEDIG SAM SMITH NYERTE A VERSENYT.

Amint pedig már említettük, a nyertes az a Jack Garratt lett, aki régóta ott van a radarunkon, már 2014-ben szerepelt a Recorderben és akit már 2015 elején, azaz egy éve is a nagy befutók közé vártunk, és aki egész ügyesen keveri a James Blake-féle zongorás elektrocrooner stílust a Disclosure pop-garage zenéjével. Debütáló albuma, a Phase februárban érkezik. Legfőbb inspirációként Jack White-ot és Frank Oceant említette a Buckinghamshire-ből származó srác, kívánjuk, hogy e két előadóhoz méltó karrierje legyen!


Jack Garratt-válogatás:

https://recorder.blog.hu/2016/01/08/jack_garratt_vegzett_a_bbc_sound_of_2016_elen
Jack Garratt végzett a BBC Sound Of 2016 élén
süti beállítások módosítása