Kanye West tényfeltárással kezdte az új évet

2016.01.02. 09:30, subrecorder

facts.jpg

Nagyon kevés ember mondhatja el magáról, hogy hallotta már Kanye West régóta húzódó új albumát, a SWISH-t, a világ egy jelentős része pedig továbbra is tűkön ül a hivatalos megjelenés bejelentéséig. Amúgy ahogy 2014 utolsó óráiban (akkor a Paul McCartneyval közös Only One-nal), úgy 2015-ben is egy új dallal zárta az évet a rapper, aki szerint ezek a TÉNYEK.

Bár önmagához képest Kanye West egy kicsit el volt tűnve az utóbbi két évben, ezt simán foghatjuk arra, hogy két kisgyermeke is született (a második 2015 decemberében, Saint West néven), illetve azért itt-ott felbukkant néhány featuring erejéig (Rihanna - Paul McCartney, Vic Mensa, Travis Scott, Pusha T), plusz volt egy saját dala is, az All Day. Akit pedig érdekel az ilyesmi, az már biztosan tudja, hogy Kanye indulni akar a 2020-as amerikai elnökválasztáson is.

Sokkal fontosabb, hogy hiába vagyunk híján az új daloknak, a rapper nem hagyja, hogy megfeledkezzünk SWISH című (valamikor egészen biztosan érkező) új albumáról, 2015 utolsó óráiban például ki is adott egy minimalista szerzeményt, a FACTS-et (producerek: Metro Boomin, Southside). Ebben kap egypár szöveges taslit a Nike, Bill Cosby és még jó néhányan mások is, az alap pedig meglepően hasonlít Drake és Future tavalyi egyik közös számához, a Jumpmanhez, de itt a kifejezés arra utal, hogy a Kanye által tervezett Yeezy-cipők mennyivel jobbak a Nike Jordaneknél, Drake v. Kanye West-beef tehát még véletlenül sincs a láthatáron. Igaz, ezt nem is biztos, hogy túlélné a 2016-os hiphopvilág.


Kanye West újévi ajándéka, a FACTS:

Címkék: kanye west
https://recorder.blog.hu/2016/01/02/kanye_west_tenyfeltarassal_kezdte_az_uj_evet
Kanye West tényfeltárással kezdte az új évet
süti beállítások módosítása