Dalpremier! Sexepil: The Wind

2015.12.20. 19:00, rerecorder

sexepil_ny.jpg

A tizenkilenc év szünet után tavaly novemberben új, erős albummal (Your Scream Is Music) és némileg átalakult felállásban, a dobos Vangel Tibor frontemberré előlépésével visszatért Sexepil - amely a Rat King című klipes dallal vezette fel a vinylen is kiadott anyagot - egy előszilveszteri bulival zárja 2015-öt december 27-én a Trafóban. A jövő évet viszont egy új EP-vel nyitja, amelyen akusztikus dalverziók szerepelnek és ezt már most felvezeti egy 1990-es, huszonöt éves szerzeményének átdolgozásával. A Love Jealousy Hate albumon hallható The Wind című lassú számot az idéntől állandó vendég státuszban közreműködő ANEZ-énekesnő Szalai Anesz adja elő. Megkapó, ünnepi hangulatú dal. Premier!

A jövőre várható hatszámos akusztikus EP-ről tehát egy nagyon régi, huszonöt éves dalt oszt meg először a Sexepil, a zenekar második korszakának, a holland Mick Ness énekesnek a frontemberkedésekor rögzített Love Jealousy Hate lemez egyik legszebb dala, a The Wind lett még megkapóbb, úgy, hogy a mostani kvartett felállás (amely élőben egy dobossal és egy trombitással szextetté bővül) állandó vendége, Szalai Anesz adja elő a dalt és persze Kiss Árpád trombitásnak is fontos szerep jut (az eredetiben Kárpáti Dódi, mai Quimby-tag fújt).

Vangel Tibort kérdeztük az akusztikus átdolgozások eredetéről: „októberben a Petőfi MR2 Akusztik című műsorában felvettünk egy 55 perces blokkot, s az erre való felkészülés közben jött az ötlet, hogy ezt igazán profi körülmények között is rögzíteni kéne, majd kiadni egy hatszámos EP formájában, ha már annyit dolgoztunk vele. A törökbálinti Supersize Stúdióban rögzítettük az anyagot, Schram Dávid volt a hangmérnök és a teljes anyag végső masterelését ismét Gavin Lurssen fogja elvégezni, csakúgy, mint a Your Scream Is Music album esetében. Az volt a cél, hogy minél élőbb legyen a dolog, a hangszereket egyszerre vettük fel, semmi felesleges cicomát nem raktunk bele, nincsenek plusz sávok extra hangszerekkel.”

„A The Wind című régi Sexepil-dal most Szalai Anesz fantasztikus előadásában hallható, teljesen új perspektívából élvezhetjük a számot és rengeteg új jelentést is felfedezhetünk benne.  Újra szerelembe estünk a dallal, a borzongás garantált. Ne feledkezzünk meg Kiss Árpád csodás trombitajátékáról sem. Az EP sajnos csak jövőre fog megjelenni, tervezzük, hogy lesznek akusztikus koncertek a megjelenés környékén.”

ÉV ELEJÉN VANGEL TIBORRAL EGY HOSSZÚ INTERJÚBAN VETTÜK ÁT A SEXEPIL TÖRTÉNETÉT.

a Sexepil előszilveszteri bulija tehát a Trafóban lesz december 27-én, Facebook-eseményoldal


és akkor a jövő év elejére várható The Acoustic Sessions EP-t felvezető első dal, a Szalai Anesz által énekelt The Wind


a fenti akusztikus verzió eredetije, az 1990-es Love Jealousy Hate lemezen szereplő The Wind


a zenekar legfrissebb klipje, a Novák Erik által rendezett, novemberben bemutatott Dormant


az egy éve megjelent Your Scream Is Music című legutóbbi Sexepil-album teljes egészében: 




a Sexepil Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2015/12/20/dalpremier_sexepil_the_wind
Dalpremier! Sexepil: The Wind
süti beállítások módosítása