Klippremier! Jávor feat. Zalon: Fight For Love

2015.12.10. 11:15, rerecorder

q.jpg

Delov Jávor, az ország egyik legjobb dobosa számos zenekarból ismert (fő helyen a Turbo, de ismerhetjük a Fábián Juli And Zoohackerből, a Tintanyúl gyerekzenekarból és ő volt a Barabás Lőrinc Ekletric ütőse is), ezek mellett pedig a jól bejáratott Random Trip improvizációs sorozat vezetője, most pedig szólóprodukcióját is komolyan beindítja. Itt az első klipes dal az Amy Winehouse fő vokalistájával, Zalonnal készült Fight For Love című dalhoz - a klippremier mellett pedig bemutatunk egy másik új szerzeményt és ezek alapján már egyértelmű, hogy a billentyűs hangszerekhez is átülő Jávor minden korábbinál elektronikusabb zenével áll elő.

A Jávor projekt a dobos-zongorista-dalszerzőn kívül váltakozó zenésztársakkal születik, jövőre várható a bemutatkozó lemez és januárban az első koncert is, de átadjuk a szót a főszereplőnek, elmeséli, hogyan alakult projekt: „tavaly év végén fogalmazódott meg bennem, h valami új, saját, személyesebb zenei dolgot szeretnék kipróbálni, amellyel új zenei vizekre evezhetek. Az elmúlt években leginkább nagyobb formációkban szereztem zenét ötöd-hatod-heted magammal főleg dobosként, ezúttal azonban visszatérhettem a zongora mögé, és ebből a bensőséges kapcsolatból született jó néhány ötlet. Egy-két nekem tetsző harmóniamenetről, dallamvázról úgy gondoltam, hogy többet érdemelnének. Így végül két zseniális billentyűs barátomnak kezdtem ezeket megmutogatni (Milosevits Mirkó, Szebényi Dániel), akik voltak olyan nyitottak és kreatívak, hogy hamar, könnyen formába öntöttük ezeket a zenei skicceket.”

És hogyan kerül kapcsolatba egy magar zenész Amy Winehouse vokalistájával? Nem is olyan bonyolult a magyarázat: Zalon Thompsonnal – Amy Winehouse egykori fő vokalistájával – egy közös Random Trip-koncert kapcsán ismerkedtünk meg, és egyből világossá vált számomra, hogy dől belőle a zene, a 'soul nyelvét beszéli', és a zseniális hangi adottságok mellett nagyon jó előadó is. Hamar kialakult közöttünk egy baráti viszony, és mikor felvetettem neki az ötletet, hogy esetleg dolgozhatnánk együtt stúdióban, azonnal igent mondott. Az elkészült klipes dal, a Fight For Love is ennek a közös munkának az eredménye. A dal, amely a Petőfi Rádióban debütált pár napja, nagy szerencsénkre nagyon pozitív visszajelzéseket kapott. Van, akit a balladisztikusabb hangvétele, és van, akit a drum and bass-es felhangja fogott meg. Számomra pont ez volt a legnagyobb kihívás: egy folyamatosan – szinte a semmiből – épülő dalt írni, amely végül egy stílusában eltérő zenei világban nyílik ki.

DELOV JÁVOR-INTERJÚ.

A dalhoz fekete-fehér, artisztikus video készült: „A klipet az a Bajkov Delov Valentin és Dorner Anita (Delov Digital) készítette, akik két éve a digitális Chuck Norris karácsonyi kisfilmjükkel meghódították a világot a YouTube-on. Ezúttal is kellett az ő szakmai rutinjuk és leleményességük, mivel a felvételek greenbox technikával készültek, és csak utólag lettünk mi zenészek elhelyezve a különböző New York-i helyszínekbe, felvételekbe. A dolog érdekessége, hogy vannak helyszínek, melyek utómunkával, digitálisan lettek elkészítve, tehát a valóságban nem is léteznek.

Jávor tehát beindult szólóban is: „számos dal van még készülőben amit szeretnék befejezni Zalonnal, illetve más hazai és külföldi előadókkal. Hamarosan összeáll egy komplett anyag, amelyből az első kis ízelítőt a január 22-i bemutatkozó koncertünkön, az A38 Hajón fogjuk adni.

Jávor szólóprodukciója tehát január 22-én fog élőben is bemutatkozni az A38-on, Facebook-eseményoldal

és akkor a Fight For Love klipje: 


ez pedig a másik közös dal, a Rebellion Light Cut mixe: 


Jávor szólóprodukciójának hivatalos Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2015/12/10/klippremier_javor_feat_zalon_fight_for_love
Klippremier! Jávor feat. Zalon: Fight For Love
süti beállítások módosítása