Két ilyen dal után nagyon várjuk az új Chairlift-albumot!

2015.12.09. 16:45, subrecorder

980x.jpg

Októberben jelentette be Caroline Polachek és Patrick Wimberly duója, a Chairlift, hogy 2016 januárjában visszatérnek harmadik lemezükkel. Azóta két dal is meghallgatható az anyagról és ezek alapján igencsak várósnak ígérkezik a Moth!

A Chairliftet Caroline Polachek és Patrick Wimberly az egyetemen alapította, a kettős a magánéletben is egy párt alkot a mai napig, azt pedig remek volt nézni, hogy hogyan tágult ki körülöttük a világ egészen addig, amíg el nem jutunk a jövő januárban érkező Moth-ig. A 2009-es Does You Inspire You? még inkább hálószobaprojekt volt, az áttörést 2012-ben a Something hozta meg nekik, ami már tele volt igazi játékos popslágerekkel, ezek pedig csak pont annyira húztak balra, hogy az egyszeri rádióhallgató és a zenebuzi is egyaránt élvezhette őket. Nem is véletlen, hogy a Something után maga Beyoncé kérte fel a duót közös munkára, aminek a No Angel lett az eredménye, na meg még nagyobb nyilvánosság a Chairlift számára.

Így érkezünk el a Moth-ig, amelyen már most érezhető, hogy Wimberly és Polachek kicsit belekóstolt a sztárvilágba, az eddig megosztott két dalban már nyoma sincs a hálószoba-hangulatnak, a Ch-Ching és a Romeo is nagyszabású popdal és a videóik is arról árulkodnak, hogy a kettős kész újabb szintet lépni. Ami nem veszett el, az a játékosság, főleg a Ch-Ching csilingel, ahogy a címéből következtetni is lehet erre, a Romeo pedig hiába szól a görög mitológiai alak, Atalanta szemszögéből,szó sincs a korai lemezein a görög mitológiával flörtölő Julia Holter-féle elvontságról. Érdemes mind a két friss szerzeményt meghallgatni, a remek koreográfiájú klipeket megnézni, a szinte napra pontosan három évvel a Something után érkező Moth-ot pedig felírni az így is sűrűnek ígérkező január 22-re (David Bowie, Suede, Savages, Tindersticks).


A Chairlift két új dala, a Ch-Ching és a Romeo, videókkal:

 

Címkék: chairlift
https://recorder.blog.hu/2015/12/09/ket_ilyen_dal_utan_nagyon_varjuk_az_uj_chairlift-albumot
Két ilyen dal után nagyon várjuk az új Chairlift-albumot!
süti beállítások módosítása