Premier! Twentees: Fussunk tovább (szövegvideó)

2015.11.10. 18:00, Frontrecorder

twentees_1.jpg

Twentees indierock zenekarnak nem csak a zenéje lendületes, de a munkatempójuk is lankadatlan, a márciusi bemutatkozó albumuk után hamarosan megjelenik egy új kislemezük, amelynek előfutára a Fussunk tovább című dal máris itt érkezik, szemügyre vevős szövegvideóval.

A Twentees a legeslegelső dalát még magyarul jegyezte, aztán átálltak az angolra, idén nyáron viszont visszaváltottak az anyanyelvi szövegekre - ennek a fordulatnak az első gyümölcse, a Boldogság Kht. rögtön sikeresnek is bizonyult, megnyerték vele a Dunai Regatta Sound of the University tehetségkutatót. A következő kislemezükön pedig kizárólag magyar nyelvű dalok kapnak helyet. "Elgondolkodtunk a zenekarral, hogy inkább hazai, mint külföldi karriert szeretnénk, legalábbis egyelőre biztosan. A szakma képviselői mondogatták, hogy ha el akarunk valamit ezzel itthon érni, akkor érdemes lenne ezt a stílust inkább magyarul. Nem volt kőbe vésve, hogy kizárólag angolul énekelünk, ezért hajlandóak voltunk erre a kompromisszumra" - mondja a magyarítás hátteréről Balázs Konrád énekes-gitáros. Az angolt tehát egyelőre - de nem végleg - pihenőre teszik, magukat viszont nem, várhatóan november végén-december elején jelentkeznek egy háromszámos kislemezzel Ezeregyév címmel, ezt vezeti fel a Fussunk tovább.

"Szövegileg ez talán a legőszintébb dalunk. Lénygében arról szól, hogy fiatal huszonévesként ráfeszülök néha arra a gondolatra, hogy lesz-­e belőlem valami ebben az életben, képes leszek­-e boldogulni és megoldani a problémáimat. A refrént sem akartuk eredetileg optimista hangvételűre venni, de kiabált érte, ezért végül az lett” - kommentálja a dalt a frontember. A Fussunk tovább hozza a Twentees megszokott, határozott sodrású hangzásvilágát, megspékelve egy váratlan fúvósbetéttel, ami egyébként nem idegen tőlük. "Már másodjára nyúlunk fúvósokhoz - a nagylemezünkön volt egy dal, amibe trombitát és harsonát is vettünk fel - és koncertekre is gyakran járnak velünk fúvósok, több dalunkba írtunk plusz szólamokat. Nekem van egy minimális fúvós múltam, gimiben a gitár mellett kedvem támadt egy évig szaxizni és két évig trombitálni, a dobosunk pedig mostanában is szaxizik. Nagyon tudom szeretni, ha a pop/rock műfajt fúvósok, vagy akár szimfonikusok színesítik, igazából angolszász bandáktól lestük el azt, hogy koncerteken fúvósokat szerepeltetnek, így szerettem bele a dologba, és elkezdtük mi is alkalmazni - a közönség és a tagok szerint is nagyon jól működik" - meséli erről Konrád. 

A dalhoz rögtön szövegvideó is jár, ezt a Boldogság Kht. iphone-os kisfilmjét készítő Ujvári Gyula rendezte, és az emberi szemekre fókuszál.

A Fussunk tovább élőben legközelebb november 13­-án a Gozsdu Manó Klubban csendül fel (Facebook-esemény), a vadonatúj Twentees-dal szövegvideóját alább lehet szemrevételezni: 

Címkék: premier twentees
https://recorder.blog.hu/2015/11/10/premier_twentees_fussunk_tovabb_szovegvideo
Premier! Twentees: Fussunk tovább (szövegvideó)
süti beállítások módosítása