Videók kerültek elő Pharrell és Robin Thicke bírósági tárgyalásáról

2015.10.26. 09:15, subrecorder

screen-shot-2015-10-24-at-12-30-17-pm.png

Emlékszünk még a Blurred Lines-ra? Na és a nagy nyilvánosságot kapó perre, amit Marvin Gaye jogörökösei folytattak a dal szerzői ellen, plágiumra hivatkozva? Az ügyet mi is részletesen tárgyaltuk annak lezáródásakor, most pedig videókat is tudunk mutatni a tanúvallomásokról. Vicces és kínos percek következnek.

A Pharrell Williams-Robin Thicke vs. Marvin Gaye jogörökösei ügyet tényleg csak röviden összefoglalva: utóbbi felek állítása szerint a Blurred Lines-t (vagy legalábbis egy részét) a szerzők pofátlanul Marvin Gaye 1977-es Got To Give It Up című számából lopták, amiért rekordösszegű, 25 millió dolláros összeget követeltek. A tárgyalásokon sok érdekes dolog történt, kiderült például, hogy Pharrell nem tud kottát olvasni, Robin Thicke sláger medley-t adott elő zongorán és azt is állította, hogy 2014-ben egyetlen interjút sem adott a sajtónak, ami közben ne lett volna részeg és begyógyszerezve. Az ügy végén az esküdtek végül 7.4 millió dolláros kártérítést ítéltek meg a Gaye-családnak, és még ezzel is minden idők legnagyobb zenei kártérítési peréről beszélünk.


AZ ÜGY MINDEN RÉSZLETÉT EBBEN A CIKKÜNKBEN ÍRTUK LE.

A fenti részletek leírva is jól hangzanak, de azért videón még jobb lenne, nem? Az ügy azóta a fellebbezés felé halad, a The Hollywood Reporter pedig olyan felvételeket szerzett meg, amelyeken a vádlottak eskü alatt mondott tanúvallomásai láthatók. Ezek közül az a viccesebb, amikor Thicke szájából hallhatjuk a fent már idézett "folyamatosan részeg voltam" mondatot (sajnos a minikoncertjéről nem került elő semmi), Pharrell videói inkább kínosak, bár azért amikor emberünk két hangjegy leolvasásával szenved, az azért a legrosszabb hétfőt is feldobja.


Itt lehet sértődött sztárokat nézegetni:





https://recorder.blog.hu/2015/10/26/videok_kerultek_elo_pharrell_es_robin_thicke_birosagi_targyalasarol
Videók kerültek elő Pharrell és Robin Thicke bírósági tárgyalásáról
süti beállítások módosítása