EP-premier! Isle Of Man: II

2015.10.23. 18:30, Frontrecorder

isleofman_1.jpg

Matos Gergely egyszemélyes gitár+elektronika projektje, az Isle Of Man a Mirror című dallal vezette fel második EP-jét, amely most meg is érkezett, és itt hallható először.

A címében is kettes számot viselő (II) lemezről a Mirror kapcsán a fiatal zenész már elárulta, hogy alapvetően nem tér le a bemutatkozó anyagának zenei ösvényéről, viszont ezúttal a hangját is felvette az eszköztárába. Több számban kísérletezett a hangjával, mintha egy újabb hangszert építene a zenéjébe, miközben nem akarta az előtérbe tolni, így volt, ahol a felismerhetetlenségig torzította. Az új EP anyagán egyébként áprilisba kezdett dolgozni, de az érdemi munka a nyáron zajlott, mint mondja, "úgy érzem, elég jól haladtam, mivel tudtam, hogy azon az ösvényen akarok tovább haladni, amit az előzővel elkezdtem, csak szeretném még több oldalamat megmutatni." Saját bevallása szerint sokat segített az új daloknál, hogy a bemutatkozó EP-je óta élő fellépései is voltak, és megtapasztalhatta, milyen közönségnek előadni a számait.

Az Isle Of Man II öt felvételt foglal magába, ezekhez Matos Gergely az alábbi kommentárokat fűzte:

Mirror

"Ez a szám készült el utoljára, számomra a legizgalmasabb az volt, hogyan tudom ötvözni a szám elején lévő dreampopos hangulatot a végén megszólaló brutális szintetizátor-menettel."

Sin

"Elég régóta megvolt már ez a gitártéma, de végül csak most sikerült rendes keretbe foglalni, ettől lett elég meghatározó hangulata. Talán akkor kezdett el igazán működni, amikor ezt a viszonylag húzós groove-ot hozzátettem."

Reverse

"A karakterét az a néhány megfordított gitárhang határozza meg, amely végigvonul az egész számon, a címét is így kapta. A refrénben hallható basszust és szintiket nagyon sokáig tekergettem, mire sikerült elérni ezt az igazán fura karcos hangzást."

Tristes

"A legsötétebb szám a lemezen, azt gondolom ennek lett a legerősebb hangulata. Az egész arra épül, hogy felénekeltem három hangot, majd egy oktávval mélyebbre tettem, innentől kezdve nem volt megállás, már aznap éjjel megvolt a teljes struktúra. A dobot több tárgyon való dobolásból raktam össze, így lett igazán törzsi hangulata."

Elease

"Egy ideje nagyon szeretnék filmzenéket írni, valószínűleg ennek köszönhető hogy az Elease elkészült. Remélem, hogy mások is olyan meditatív állapotba kerülnek mint én a készítése során."

Az EP a hazai Concorde Nation Records jóvoltából kazettán is megjelenik (mindössze 100 példányban), digitális formában ingyen letölthető innen, itt pedig rögtön végighallgatható:


fotó: 
Komróczki Diána

https://recorder.blog.hu/2015/10/23/ep-premier_isle_of_man_ii
EP-premier! Isle Of Man: II
süti beállítások módosítása