Albumpremier! The Biebers: The Biebers

2015.10.22. 13:00, rerecorder

biebers_album_art_final_27.jpg

A májusi Recorder magazin címlapján szerepelt Puskás Peti, mint The Biebers-frontember és akkor az ország pillanatnyilag talán legjobb koncertzenekarának neveztük őket, amihez csak az hiányzott, hogy a szórványosan elszórt slágerek (addig összesen hét klipes dal) mellett legyen egy tisztességesen összefogott hallgatnivaló is. Hát most megérkezett, itt a bemutatkozó, monumentális, címnélküli The Biebers-nagylemez, rajta az eddigi összes sláger, plusz egy nagylemeznyi (12 szám) új dal is, azaz egy tizenkilenc számos albummal köszönt be a fergeteges koncertjeiről ismert szintifunkos, dance-popos formáció. Egy hétig csak a Deezeren lehet hallgatni az NKA támogatásával megvalósult kiadványt, aztán megjelenik az összes ismert digitális felületen, október 29-én, egy hét múlva pedig lemezbemutató az A38-on és ott már cd-is kapható lesz ez a remek anyag, addig meg lehet rá ropni otthon.

A Puskás-testvérek, Peti és Dani nevével fémjelzett, de idővel minden hangszeres posztra remek zenészekkel valamint Ekanem Bálinttal egy bivaly énekessel is kiegészült formáció már 2012 óta adagolt dalaival is kivívta magának a figyelmet, de igazán nagyra akkor nőtt az együttes, amikor elkezdtek élőben is egyre magabiztosabbak lenni. Mindennek eredője most ez a tizenkilenc számos nagylemez, ami a legjobb értelemben vett perfekt mainstream popzene pillanatnyilag itthon. Nagyon nem is ragozzuk most túl a szintifunkos, dance-popos, de számos színesítővel feldobott dalokat, hanem egyszerűen csak ajánljuk a lemezt, ami a tagok kommentjei alatt máris indítható. Premier!


A HATTAGÚ THE BIEBERS TÖRTÉNETÉT CÍMLAPOS INTERJÚNKBAN VETTÜK VÉGIG.


És akkor a teljes zenekar kommentárjai a lemez összes dalához (használati útmutató: tekerj le a cikk aljára, indíts el a lemezt és olvasgasd hozzá a tagok hozzáfűznivalóit!):


1-2. Intro, B.I.E.B.E.R.S.

ppeti.jpgPuskás Peti: Koncert elején úgy érzem magam, mintha elkezdődne a világ legkirályabb filmje és én lennék a főszereplő. Nyolcvanas évek sci-fi.

Puskás Dani: Főcímdal.

Miklós Milán: Dani mindig alakít, fabrikál valamit a dalokon. Ez az eddigi legütősebb metamorfózis!

Füstös Bálint: A legenergikusabb koncertkezdő dal.

Gerendás Dani: Talán nincs is annál jobb érzés, mint amikor egy nagyszínpadra felsétálsz a misztikus intro alatt és több ezer ember várja, hogy az első hang megszólaljon a hangszerekből. És ez az első hang elég ütős. B.I.E.B.E.R.S.

Ekanem Bálint: Mintha egy teljesen más dimenzióba utaznék, olyan ez az intró. Majd amikor megérkeztem egy galaktikus buli közepében találom magam.


3. Something 'Bout You

Miklós Milán: A stúdióban ezt a dalt vettük fel utoljára. Dani eredetileg szintibasszust akart basszgityó helyett, de aztán olyan jó futamot sikerült feljátszani, hogy ezt választotta! Büszkeség ;)

Puskás Dani: Egy időben azt gondoltam, hogy ez a dal kész, majd átjött Milán és olyan groove-okat rakott bele, hogy teljesen új értelmet nyert a lazaság fogalma.

Gerendás Dani: Az első dal, aminek a demóját úgy hallottam, hogy Dani énekelt rajta. És jó volt!


4. Dance

Puskás Peti: Koncerten metál, lemezen stíl. Emlékszem, amikor otthon Dani kisszobájában üldögéltünk Kemonnal, aztán fogalmunk nem volt mi lesz ebből, mindenesetre csapassuk. Jó hogy nem magyar lett végül ;)

pdani.jpgPuskás Dani: Életem legfelemelőbb érzése az volt, amikor nagy példaképünk, Milkovics Mátyás (neo) elemezte a saját műsorában a Dance-t, úgy, mint egy amerikai zenekar legfrissebb szerzeményét. Ezt hallgatni majd személyesen beszélgetni vele a zenekar jövőjéről nem kicsit volt lelkesítő.

Miklós Milán: A legelső, közösen felvett dalunk. Az egyik legjobb buliszám.

Füstös Bálint: Ezt a dalt ismertem legelőször a srácoktól, Kemon rappelése azonnal megfogott.

Gerendás Dani: Körülbelül akkor jött ki a Dance, amikor Petivel megismerkedtünk, elsőre megfogott a zene és a klip is.

Ekanem Bálint: Megunhatatlan! Nem hiszem, hogy valaha is lenne olyan pillanatom, amikor ezt a dalt meghallva egy helyben állnék tovább.


5. Summer Love Ghost

Puskás Peti: Sorry után ez volt a következő dalunk. Iszonyatosan bepörögtek a dolgok és érdekes volt látni, hogy hirtelen mennyi barátja lesz az embernek. Sokszor eszembe jut vajon jó döntés volt-e a klip, tovább provokálni az embereket, de nem bántam meg. Ezért csináltuk a zenekart, hogy szabadon gondolkodjunk végre a zenénkben és ne a Sorryt adjuk ki háromhavonta más dalcímmel.

Puskás Ádám Dániel: Hiába nem ismered a The Bieberst, ha a férfi nemhez tartozol biztosan láttad a klipet.

Füstös Bálint: A Summer Love volt az első dal, amiben gitározhattam, nagyon örültem, amikor Petiék áthívtak stúdiózni. Később mindig próbáltam elcsípni a Petőfi Rádióban.

Gerendás Dani: A Summer Love az a dal, amiben koncerten több zenei stílus megtalálható, ugyanis tulajdonképpen egy "mashup"-ként játsszuk latin-, reggae-, ska-betétekkel és egy feldolgozással (Informer).


6. Feelings

Puskás Peti: Ez volt talán az első dal, amit a The Biebers előfutáraként írtam még 4-5 évvel ezelőtt. Emlékszem apa bejött, meghallgatta és azt mondta egy kicsit megnyugodott emiatt a dal miatt, hogy talán van jövőm még a zenei pályán. Nagyon sokszor hangszereltük át az évek alatt és most megnyugodtam én is, mert úgy érzem olyan lett, amilyen ígéret volt az első demóban.

Puskás Dani: Több olyan dal volt, amiből 4-5 verzió is készült mire megtaláltuk a végleges formáját, ez is azok közé tartozik. Peti a végefelé már nagyon kétségbe volt esve, hogy nem fogja soha megkapni azt a formát, ami kijár neki, de aztán segítségemre sietett inspiráció formájában az Első Emelet és Peti is elégedett lett a végeredménnyel.

Miklós Milán: Egy viszonylag lassabb, maszatolósabb verzióból kristályosodott ki ez az ütős verzió. A koncerteken az egyik legpörgősebb buli-szám!

Gerendás Dani: Ez Milán szólós dala, mindig meg tud lepni valamivel koncerteken, nagyon élvezem.

ekanem.jpgEkanem Bálint: Egyik legdögösebb bass témájú dalunk. Néha úgy érzem, már csak James Brown hiányzik a színpadról.


7. Girls Like Boys

Puskás Peti: Danival hallgattuk otthon és azon gondolkodtunk ez most vagy nagyon szar vagy nagyon jó. Én bízom benne, hogy ez a furcsa karaktere jót tesz neki.

Puskás Dani: Életem legnagyobb dilemmája ez a dal, hogy a rappelésünk ciki-e vagy menő. Reméljük menő. Mindenesetre mi óriási Beastie Boyokká fogunk változni a koncerten ezalatt a szám alatt.

Miklós Milán: Az egyik kedvenc a lemezről.

Gerendás Dani: Az első dal, amiben Peti rappelését hallom, nekem tetszik!


8. Rhythm Of Joy

Puskás Dani: Az alap az első The Biebers-koncert utáni éjszaka készült a Memoriessal együtt, óriási élmény volt, amikor először hallottam Ekanemet, ahogy kiengedi a hangját a középrészben.

Ekanem Bálint: Egyik nap felhívott Peti, hogy lenne egy dal, amibe kéne vokáloznom. Mondom, persze Tes! Elkezdtem felénekelni és annyira megtetszett neki, hogy megkért énekeljem fel az egészet. Így született meg a debütáló dalom. Emlékszem az Akváriumban léptünk fel. Akkor láttam a srácokat először játszani és meg kell, hogy mondjam, elég kellemesen csalódtam. Akkora energiákat mozgattak meg, hogy az akkor még számomra teljesen ismeretlen dalokat, Danika mellett, a doboknál ugráltam végig... mezítláb :)

Miklós Milán: Ezzel a dallal lépett be a zenekar soraiba Ekanem Bálint barátom. Érdemes utánanézni az akusztikus verziónak is, ahol csodálatosan énekel a zengő bass baritonján!

Füstös Bálint: Az akusztikus verzió nagy kedvencem, hihetetlen mekkorát énekel benne Bálint.

Gerendás Dani: Ekanem Bálint még egy nagy adag energiát és jókedvet hozott be a zenekarba, nagyon hamar megtaláltuk a közös hangot. Amikor először játszott velünk koncerten, csak ebben a számban lett volna szerepe, de annyira jól érezte magát, hogy végig nyomta az egész bulit a színpadon. Óriási élmény volt.

biebers2015oktober2.jpg


9. Livin’ In

Puskás Peti: Ez egy koncert- és kampánydal. Gyakorlatilag egy tisztelgés a közönségünk előtt. Annyira jó, amikor együtt énekeljük, hogy Livin’ In Sopron vagy Makó vagy akár Erdély.

Puskás Dani:  Eredetileg gospelnek készült, de a táncolósabb verzió valahogy jobban illett a műsorunkba.

Miklós Milán: Dani egyik leginspirálóbb szerzeménye! Annyira ráéreztem, hogy a stúdióban elsőre, javítás nélkül felment a bassline. Erre vagyok a legbüszkébb!


10. Memories

Puskás Peti: A legtökéletesebb dalnak tartom. Nem lett sláger, de szerintem benne van minden, amit mi hatan képzelünk a popzenéről.

Puskás Dani: A kedvenc dalom, ott vagyunk benne mindannyian. Felvonultatjuk benne a nyolcvanas évek teljes eszköztárát, alázattal kezeljük azt és úgy érezzük, hogy ez true lett. Köszönjük Herold Petinek a közreműködést.

Miklós Milán: A Memories az egyik kedvencem, annyira inspirált a dal, hogy mikor leültem otthon dolgozni a szólamommal, basszus futam szinte kigördült az ujjaim alól! Érdemes odafigyelni a háttér vokálokra: Peti hangja éteri magasságokban szólal meg!

fbalint.jpgFüstös Bálint: A legszebb dal a lemezen, koncerteken a kedvenc pillanatom, amikor a bridge után a kezek felemelkednek és az egész közönség együtt hullámzik az utolsó refrén alatt, hihetetlen látvány.


11. Luxury Girl

Puskás Peti: Elmentem egy „model” buliba és volt egy gyönyörű csaj, cuki volt, bombázó és nem utolsó sorban érezhetően tetszettem neki. Rá is mentem az ügyre, de még mielőtt történhetett volna valami, eltűnt. Gondoltam biztos barátja van. Másnap rákerestem Facebookon és láttam hogy nem is barátja, hanem vőlegénye van, nála jóval idősebb, viszont csak tengerpartokon fotózkodnak. Jó, én hiszek az igaz szerelemben, de azért megihletett az egyik képük.

Puskás Dani: Eredetileg Peti énekelte a verzéket, de a felvétel után visszahallgatva nem volt elégedett vele. Nagy szerencsénkre Ekanem egy üveg borral épp nálunk héderelt, így nagy lazaságában fölszexizte és szerintünk baromi jól áll neki.


12. Bless Me

Puskás Peti: Nagyon egyszerű. Horányi Juliban azt éreztük, hogy ő az az énekesnő, aki illik a képbe. Írtunk neki egy dalt. Alig várom, hogy koncerten nyomjuk. Juli megígérte, hogy úgy táncol rá, ahogy a stúdióban tette!

Miklós Milán: Horányi Juli az egyik legtehetségesebb magyar énekesnő, akivel idáig együtt dolgoztam! Nem csak nagyszerű énekes, frontasszony, hanem igazi csapatjátékos is!

Puskás Dani: A Biebers család legfrissebb tagja, nagyon örültem, hogy szívesen vette a zenekar felől a közeledést, hiszen régóta szerettük volna, hogy egy női hang (és nem is akármilyen!) is felcsendüljön a hangzásunkban.


13. Word Up

Puskás Peti: Egyik kedvenc dalom. Minden feldolgozásában szerettem és úgy éreztem a mi stílusunkban is egy nagyon ütős koncertdal lehetne. Na, ez összejött, gyakorlatilag akkora punkoskodás megy a színpadon és a nézőtéren egyaránt, hogy néha már megijedek. Valamiért itt imádnak felrohangálni a színpadra, aztán belevetni magukat a sorok közé.

milan.jpgMiklós Milán: Hesstegbaszoda.


14. More Than Affection

Puskás Peti: Megint egy nagyon személyes dal. Stue (alapítótagunk) mindig reménykedett benne, hogy a volt felesége nem figyel a szövegre.

Miklós Milán: Stue! Remélem, hogy meghallgatod a lemezt és tetszeni fog!


15. Stay

Puskás Peti: Ha már személyes indíttatású dalok, ezt akkor írtuk amikor Stue-tól elvált a felesége és velem is szakítottak. Nem mondanám, hogy egy szép időszak lenyomata.

Miklós Milán: Koncertverzióban Gerendás Dani zseniális dobszólóját élvezheti a közönség! Tátott szájjal figyeljük minden alkalommal! Dani annyira oda teszi magát, hogy szó szerint nem egyszer majdnem elájult a dobszóló végére! Óriási tehetség, es fiatalsága ellenére olyan, mintha egy dörzsölt, öreg rókával játszanánk együtt!


16. Break Out

Puskás Peti: A lemezleadás előtt talán három nappal született ez a dal, úgyhogy még más dalokkal sem voltunk készen. De Daniból egyszer csak kiömlött ez a dal és aztán a szöveg is szinte már első hallgatásra kijött. Érdekes, mert Dani kezdte el improvizálni a szöveget és arra szálltam rá én, és tipikus példája volt annak amikor talán nem is ismered a jelentését a szavaknak, de mégis értelmes összefüggést rejtenek. Ezeket a pillanatokat imádom.

Puskás Dani: Ez kiszaladt, bár nem egy bonyolult dal, mégis úgy érzem, hogy ez az egyik legőszintébb. A dal késő éjszaka készült, így kapta meg a suttogós karakterét, hiszen nem akartam felébreszteni a szüleimet.

gdani.jpgGerendás Dani: El sem tudom mondani mennyire régóta vártam, hogy legyen egy Biebers drum and bass-nóta, hát végre itt van! Nagyon közel áll hozzám ez a stílus, mindig érdekelt, hogy hogyan lehet alapvetően elektronikus beateket élő dobon megszólaltatni.


17. Love How It Tastes

Puskás Peti: Ez a dal egy kiáltvány. Ebben a sok szarságban, ami körbevesz jelenleg minket, mi lehet az élet célja. Fontos ezt ismételgetni szerintem, mert egyébként, mint a rák megeszi az életedet a politika, a pénz és ez az egész kapitalista verseny.

Puskás Dani: Úgy gondolom – bármennyire is nyálas –, hogy nagyon sokszor az emberek a végletes gondolkodás miatt elfeledkeznek az emberségről, arról hogy legyen bármilyen nehéz a szituáció, a szeretet alapvető természetünkből fakad.

Miklós Milán: Örülök, hogy van egy dalunk, amelyik nyíltan fellép a gyűlölet es a negatív megkülönböztetés ellen!

Gerendás Dani: Azon kívül, hogy maximálisan egyetértek a dal mondanivalójával, az egyik legenergikusabb dalunk élőben és felvételen is.


18. Sorry

Puskás Peti: Találtam négy akkordot és felénekeltem a talán legőszintébb és legfájdalmasabb szövegemet. Aztán egyszercsak mindenki erre táncolt. Elég furcsa élmény volt, de csodálatos. Azóta igazából csak nevetek, amikor valaki azt mondogatja egy megjelenés előtt, hogy huhhh ez biztos sláger.

Miklós Milán: Abszolute sláger, másnap reggel a péklegények is ezt fütyülik! Peti es Dani zsenialitását dicséri!


19. Searching For The Sun

Puskás Dani: A dal akkor fogant meg, mikor egy iszogatós estén Ekanem közölte, hogy ő amúgy az igbo törzsből származik és ha minden igaz herceg. Több se kellett.

Miklós Milán: Az egyik legszebb lassú dal lett a lemezen. Az afrikai hangulat és Füstös Bálint fantasztikus gitárszólója elkepesztően inspiráló volt a számomra. A lemez egyetlen frettless basszusgitáros felvétele!

Füstös Bálint: A kedvenc új dalom a lemezről, azonnal ráéreztünk Milánnal, amikor Dani megmutatta nekünk a dalt. Egy pillanat alatt feljátszottam a dal végi gitárszólót is.


október 29-én, azaz egy hét múlva, jövő csütörtökön lemezbemutató az A38-on, Facebook-eseményoldal


és a slágeres, azonnal fülbemászó, széles vigyorú partilemez a Deezer-lejátszóján (ha még nincsen Deezer-fiókod, egy egyszerű regisztrációval szerezhetsz)


The Biebers Facebook-oldal

https://recorder.blog.hu/2015/10/22/albumpremier_the_biebers_the_biebers
Albumpremier! The Biebers: The Biebers
süti beállítások módosítása