Így forgass menő rapvideót, ha nincs pénzed

2015.09.20. 17:45, subrecorder

dicky.jpg

Miről szólnak a rapvideók? Nagy villák, luxuskocsik, luxusnők között, arról szövegelő MC-kről, hogy mennyire alulról is jöttek. Nos, a Lil Dicky nevű rapper ennek reciprokát vette, a felső középosztályban felnőtt fehér srác olyan videót készített, aminek felvételekor a lehető legkevesebb pénzt próbálta elkölteni.

David Burd, vagyis rap-alteregóján Lil Dicky az egyik legegyedibb rapper-komikus, aki 2013 óta gyárt dalokat és videókat. Unalmas irodai munkájából úgy tört ki, hogy egyszer a kötelező havi haladási állást közlő papírok helyett egy hiphopklipet adott le ugyanezzel az információval. Ezután átkerült a reklámozással foglalkozó cég kreatív részlegébe, ekkor kezdett el az internetnek is videókat gyártani. Több tucat megírt dal után elfogyott a pénze, így Kickstartert indított, amely több mint 100.000 dollárt hozott, ebből a pénzből készíthette el bemutatkozó albumát, az idén júliusban megjelent Professional Rappert.

Ezen már bőven találunk menő vendégelőadókat, mint például a most klipet kapó $ave Dat Money-ban itt van Fetty Wap és Rich Homie Quan. A videó címéhez illően pedig megpróbálták az egészet a lehető legminimálisabb büdzséből leforgatni, Beverly Hills villanegyedét járva, bekéredzkedve egy-egy házba egy rövid forgatásnyi időre, 15 percre kölcsönkérve egy Lamborghinit az autókereskedésből, de még yachtot és bulijelenetet is sikerült valahogy cápáznia a stábnak. Plusz rengeteg híresség is feltűnik a kisfilmben, Kevin Durant kosarassztár például, de itt van Mark Cuban, Sarah Silverman, Hannibal Buress, Tom Petty és Dillon Francis is. Maga a dal is vicces, pont arról szól, hogy mivel és hogyan lehet praktikusan pénzt spórolni az életben. Mert hát egy kis $pórolás mindenkinek jól jön néha.


Lil Dicky szívességekből forgatott rapvideója:

https://recorder.blog.hu/2015/09/20/igy_forgass_meno_rapvideot_ha_nincs_penzed
Így forgass menő rapvideót, ha nincs pénzed
süti beállítások módosítása