A New Order megírta 2015 legjobb klasszikus eurodiszkó számát

2015.09.18. 15:09, Frontrecorder

neworder2015.jpg

A New Order szeptember 25-én megjelenő új albumáról itt a második felvezető kislemez, a Plastic, melyben La Roux is hallható.

A Music Complete lesz az ikonikus manchesteri zenekar kilencedik stúdióalbuma, egyben az első, amit az alapító basszusgitáros Peter Hook nélkül vettek fel. Az ő hiányát "ellensúlyozza" az új felállás, illetve több közreműködő is, mint Brandon Flowers, Elly Jackson és Iggy Pop, produceri részről pedig Tom Rowlands (Chemical Brothers)  és Stuart Price. Az előzetes ígéretek szerint a lemez visszatér a tánczenés gyökerekhez és a szintetizátorok felé tolódik el a hangsúly; ezt az elsőként megosztott Restless ugyan kevésbé igazolta, a most közzétett Plastic viszont már maradéktalanul megfelel ezeknek a kritériumoknak. Sőt, a majd hétperces, Richard X által kevert szerzemény, melyben La Roux háttérvokálozik mintha tisztelgés lenne Giorgio Moroder védjegyes hetvenes évekbeli eurodiszkó-hangzása - és konkrétan az I Feel Love - előtt, de a Factory Floor hatása is kihallható belőle (ők a New Order dobosának, Stephen Morris-nak nagy kedvencei, dolgozott is velük pár éve), miközben a zenekartól megszokott dallamvezetés és gitárhangzás sem hiányzik ebből az egszerre retrós és mai megszólalású hipnotikus dalból:


ez pedig a Restless időközben megjelentetett klipje, mely Artúr király legendáját helyezi mai bulizó fiatalok miliójéébe:

 

Címkék: new order la roux
https://recorder.blog.hu/2015/09/18/a_new_order_megirta_2015_legjobb_klasszikus_eurodiszko_szamat
A New Order megírta 2015 legjobb klasszikus eurodiszkó számát
süti beállítások módosítása