Nyugtalan a New Order - itt az új dal!

2015.07.28. 11:00, rerecorder

new_order_singleartwork.jpg

Ahogyan arról januárban beszámoltunk, a New Order idén új nagylemezzel tér vissza. Egy hónapja osztották meg az album címét, dallistáját, borítóját, teaserét, mostanra tényleg nem maradt más, mint, hogy végre halljunk is egy teljes dalt - ami Restless címmel érkezett és magabiztosan, gondosan hozza azt, amit egy New Order felvezető kislemeztől vár a világ.

A zenekar kilencedik stúdiólemeze Music Complete címmel érkezik szeptember 25-én, ez lesz az első album Peter Hook alapító-basszusgitáros nélkül (és tíz év óta az első, ha nem számítjuk a 2013-as Lost Sirenst, ami kiadatlan felvételeket tartalmazott), így a nagy kérdés is az volt az anyaggal kapcsolatban, hogy Hooky jellegzetes basszusfutamai mennyire maradnak karakteresek az új dalokban. Nos, a szinte patikamérlegen adagolt tipikus New Order-összetevőkből semmi sem hiányzik: a védjegyes hangzás már természetesen erősebb tényező, mint az aktuális összeállítás tagjainak egyénisége - és ez nagyjából jól is van így. Azonnal fülbemászó udvarias dallamok, kötelező kérdések a dalszövegben, végtelenség érzetét árasztó szintiszőnyeg és persze a megunhatatlan New Order-ritmika és Bernard Sumner kedves gitárszólamai. A sok neves producerrel (Tom Rowlands, Stuart Price, Richard X), sztárvendéggel (Iggy Pop, Elly Jackson, Brandon Flowers) készült lemezen az előző két soralbum gitárok felé billenő hangzása után ezúttal ismét a szintiket részesítik kissé előnyben és a Restless, bár váratlant tényleg nem húz, de némileg az 1989-es Technique megszólalását idézi - kíváncsian várjuk, hogy egy teljes albumon át is így lesz-e majd?

az szeptemberi korong nyitódala, felvezető kislemeze, a Restless


a Restless kislemez borítója - ahogy sejthető volt a Peter Saville által tervezett albumdesign kerül majd kibontásra a további kiadványokon is: new_singleartwork.jpg


és a Music Complete nagylemez borítója: new_order_88b20402.jpg

Címkék: new order
https://recorder.blog.hu/2015/07/28/nyugtalan_a_new_order_itt_az_uj_dal
Nyugtalan a New Order - itt az új dal!
süti beállítások módosítása