Pszichedelikus rock és blue-eyed soul - Itt a Mercury Rev új videója

2015.09.01. 17:01, rerecorder

mercrev_2.jpg

Ahogyan a visszatérő dal bemutatásakor már megírtuk, az elmúlt 25 év egyik legjelentősebb pszichedelikus popzenekara, az amerikai Mercury Rev hét év szünet után ad ki hamarosan új nagylemezt és a felvezető, albumnyitó The Queen Of Swans júniusi debütálása után augusztusban mutatták be az Are You Ready? című második szerzeményt róla - ehhez készült most színgazdag videó.

mercury-rev-the-light-in-you22_1.jpgA kilencvenes években váratlan és semmihez sem fogható lemezeket készített a Mercury Rev (a korai idők zajossága után az idén húszéves See You On The Other Side volt az első semmiből jött remekmű, amit az 1998-as Deserter's Songs követett és emelte új szintre a zenekart - az NME például akkor ezt választotta az év albumának), aztán egy darabig még fontos kortársak maradtak, de legutóbbi, 2008-as lemezükkel már jócskán eltávolodtak a szellős-szimfonikus-sokszínű pszichedelikus poptól az elektronikus hangzások felé. A hét év csend után (amit leginkább a Deserter's Songs elejétől-végéig élőben eljátszásával törtek csak meg) október 2-án érkező The Light In You album egyértelmű visszatérés a kilencvenes évekbeli meghatározó hangzáshoz (hallottuk már a lemezt, tényleg olyan, sőt interjút is készítettünk Jonathan Donahue énekes-zenekarvezetővel, amit hamarosan közölni fogunk).

A 11 számos lemez (borító balra) a Bella Union kiadónál jelenik meg, a cég házirendezőjének számító Alex Southam forgatott videót az kiadvány második felét beindító slágeres Are You Ready?-hez, amiben az elhangzó "pszichedelikus rock és blue-eyed soul" stílusmeghatározások tényleg jól illenek a dalra. Az elsősorban fényekkel és fényeffektekkel játszó klipben sok minden nem történik, de a lényeg itt úgyis az, hogy egy fontos zenekar visszatalált önmagához és ehhez elég is ennyi vizuális körítés.

az Are You Ready? klipje: 

Címkék: video mercury rev
https://recorder.blog.hu/2015/09/01/pszichedelikus_rock_es_blue-eyed_soul_itt_a_mercury_rev_uj_videoja
Pszichedelikus rock és blue-eyed soul - Itt a Mercury Rev új videója
süti beállítások módosítása