Klubfesztivál hétköznap - mától kétnapos koncertsorozat a Müsziben!

2015.09.01. 10:17, rerecorder

kozosddfeszt.png

"Klubfeszt hétvégén? So 2015 első fele" - mondják a szervezők a mától, szeptember 1-től két napig tartó Defekt Dudes Klubfesztről, amelyen az ausztrál-amerikai indiepop Rat Columns és a kanadai szintipunk Teledrome a külföldi fellépők - több hazai előadó mellett. 

Helyszín: Müszi

Kezdés: szeptember 1. 20:00, szeptember 2. 

Jegyár: egynapos: 1000 Ft, kétnapos 1600 Ft

Facebook-eseményoldal


A Defekt Dudes Klubfesztivál a naptári ősz első napján való indulással még alighanem a nyár kitolását tűzte ki célul, hiszen a Rat Columns - a Real Estate-et is megidéző - laza, ábrándos indiepopjával tökéletesen illik a hőséghez, a szerdán fellépő Teledrome pedig erőteljes ritmusokkal táncoltat majd - adjuk ki a frusztrációt magunkból! A nemzetközi fellépők mellett remek magyar előadók is lesznek - leírások, linkek alább.

a két nap menetrendje:

kedd:
20:30 - Norms
21:20 - Mysterious Ritual
22:00 - Rat Columns

szerda:
20:30 - Youth Sucks
21:20 - Padkarosda
22:00 - Teledrome

A szervezők leírása a fellépőkről:

RAT COLUMNS 
Voltak ők már san franciscoi trió, meg ausztrál négyes is, aszerint, hogy a zenekar agya, David West épp merre járt. A Rat Columns mellett David ténykedik a Total Controlban, Rank/Xeroxban is, plusz pár saját, egészen különböző projectekben, de enne kellenére a Rat Columns is annyira sokszínű, hogy elég nehéz körbeírni, mit is csinálnak pontosan. Bármelyik lemezük kiváló mixtape lenne egy olyan élethez, amiben csak hátra kell dőlni egy fasza székben és cigarettázni egy teraszon, meg valami egyszerű melót végezni a világ végén. Szóval kb. ennek a világnak a zenéjét játszanák ők. Két éve elmaradt a pesti koncertjük, most vezekelnek.
http://ratcolumns.tumblr.com/
https://ratcolumnsband.bandcamp.com/album/leaf

TELEDROME
Fülbemászó synth-punk kanadából. A punkot bárki jogosan kérheti ki magának, nem is kimondottan a zenéjüknek szól a jelző, de azért érezhető, hogy a ramonesen nevelkedtek, na meg fontos az attitűd is, sőt. Jéghideg, sötét, dallamos, szomorú, néha kapkodós, sok Devo hatással. Nemrég jelent meg az első nagylemezük, ami már jóval letisztultabb, mint az előtte lévő kislemez, de a punkos frusztráltság ugyanúgy benne van, csak kevésbé zajosan szól. 
https://www.facebook.com/teledrometeledrome
https://fdhrecords.bandcamp.com/album/teledrome

MYSTERIOUS RITUAL
Borongós post-punk, folk elemekkel Szombathelyről, itthon eléggé egyedi hangzással. A koncertre várhatóan megjelenik az első nagylemezük is, ami kazetta formájában kapható is lesz. 
https://www.facebook.com/mysteriousyouth
https://mysteriousritual.bandcamp.com/releases

YOUTH SUCKS
Tinédzserek full egyszerű hardcore/punkot játszanak a saját szabályaik szerint, agyszopásról, deszkázásról, faszfej politikusokról, ösztönösen. 
https://youthsucks.bandcamp.com/
http://maximumrocknroll.com/new-blood-mysterious-skin-vhs-youth-sucks-and-watchers-woods/

NORMS
Delfines póló, fura hajak még furább fejek. Szerintem ők a legfaszább magyar hardcore/punk zenekar, egyre mutánsabb, egyre zajosabb. Háromkezű dobos, zsizsegős gitár, feszes basszus, para ének.
https://www.facebook.com/normsbp
https://normsbp.bandcamp.com/

PADKAROSDA
Ők azok, akik a legszebben és a legjobban idézik meg a magyar punk legszebb évtizedének legjobb pillanatait. Ügyesen merítenek a késelős post-punk hangzásból, amibe belemártva poetikus szövegvilágukat a magyar erőszakos, letargikus valóságról, egy elég egyedi dolgot hoznak létre. 
https://padkarosda.bandcamp.com/
http://padkarosda.tumblr.com/

Címkék: müszi
https://recorder.blog.hu/2015/09/01/klubfesztival_hetkoznap_matol_ketnapos_koncertsorozat_a_musziben
Klubfesztivál hétköznap - mától kétnapos koncertsorozat a Müsziben!
süti beállítások módosítása