Acélba öntve tér vissza az A-ha

2015.08.26. 16:01, Frontrecorder

aha_1.jpg

2010-ben ugyan feloszlott, idén azonban átmeneti időre - két évre - visszatér a norvég A-ha, amely szeptember 4-én új stúdióalbumot jelentet meg. A Cast In Steel című lemezt egy szimfonikus ballada vezeti elő.

Norvégia első számú popzenekara, az énekes Morten Harket, a billentyűs Magne Furuholmen és a gitáros Paul Waaktaar-Savoy triója ugyan öt éve befejezte a működését, de náluk is beigazolódott a soha ne mondd, hogy soha igazsága: tavaly év végén bejelentették, hogy fellépnek 30. jubileumi Rock In Rio fesztiválon 2015. szeptember 27-én (1991-ben már játszottak ott), idén márciusban pedig hivatalosan is megerősítették a pletykákat, hogy az első albumuk megjelenésének 30. évfordulója apropóján újraalakulnak - igaz, mindössze két évre szól a visszatérésük (lehetett volna három, az A-ha ugyanis 2017-ben lesz 35 éves). Öröm az ürömben a rajongók számára, hogy ez alatt nem csupán turnézni fognak, de új lemezt is kiadnak, a tizedik stúdióalbumukat (még egy kerek szám). A Cast In Steel című, 12 számos anyag producere Waaktaar-Savoy volt, elmondása szerint a lemez születése organikus folyamat volt; Harket időnként benézett hozzá a stúdióba, ő megmutatta neki a dalokat, amiken éppen dolgozott, és ebből aztán magától indult el ismét a közös munka, melybe az ideje nagy részét a képzőművészeti alkotásnak szentelő Furuholmen is bekacsolódott, illetve a dalok végső formába öntésébe besegített az A-ha első három albumának producere, Alan Tarney is. (Harketnek időközben kijött két szólólemeze, Waakteer-Savoy mindössze két dallal jelentkezett, Furuholmen pedig a norvég The Voice 2012-es szériájában való mentorálás után, ugyanabban az évben jelentkezett Apparatjik nevű szupergrupja második albumával.)

Az A-ha új, egyben utolsó (?) lemezről elsőként az Under The Makeup című dalt osztották meg, a nagyzenekari hangszerelésű lassú szám akár egy film betétdala is lehetne, lásd a klipjét: 

Címkék: a-ha
https://recorder.blog.hu/2015/08/26/acelba_ontve_ter_vissza_az_a-ha
Acélba öntve tér vissza az A-ha
süti beállítások módosítása