Grime-ot főztek Jamie Oliver konyhájában

2015.08.25. 10:03, subrecorder

jamie.jpg

Sok zenész megszállottan keresi az új hangzásokat, egyesek például odáig jutnak, hogy teniszmeccseketet alakítotanak zenévé, a lényeg, hogy valami szokatlant, valami különlegeset alkossanak. Pár fiatal grime-előadó most Jamie Oliver konyhájában gyűjtött hangokat és azokból ütöttek össze egy komoly beatet.

A grime ugyan nem most éli a fénykorát, de az utóbbi időben egyfajta reneszánszát éli a brit műfaj, még ha az amerikai hiphoppal ellentétben valószínűleg örökre meg is marad nagyrészt földalatti stílusnak. A legtöbb fiatal előadót az SBTV nevű produkciós társaság mutatja be és támogatja, ők az egyik legismertebb YouTube-os videókészítők a szigetországban, akik utcai rappelések és egyéb amatőr felvételek feltöltésével kezdték, mára viszont millió fontos vállalkozássá váltak, azonban soha nem felejtették el, hogy milyen küldetéssel indultak útnak.

Legújabb anyagukban a Paper Aero Plane-csapat, Pepstar és maga az SBTV főnöke, Jamal Edwards látogatnak el a sztárséf Jamie Oliver konyhájába, hogy az ott hallható késcsikorgásból, borosüveg koccanásból, lábaskongásból és sok egyéb hangból összerakjanak egy zenei alapot, majd a lehető legkeményebb sorokat nyomják el rá, természetesen főzés témakörben. A végeredmény hatásos és profi, hiába készül el az alap alig fél óra alatt, simán vetekedhet bármely Dizzee Rascal szám beatjével. Ha nem hiszed, nézd meg!


Így zenélj a konyhában:

betekintés a háttérmunkába:

Címkék: jamie oliver grime sbtv
https://recorder.blog.hu/2015/08/25/grime-ot_foztek_jamie_oliver_konyhajaban
Grime-ot főztek Jamie Oliver konyhájában
süti beállítások módosítása